Agentia Europeana a Medicamentului a aprobat folosirea vaccinului Moderna in UE
Breaking News

Toate tarile UE vor incepe vaccinarea impotriva Covid-19 in aceeasi zi

Toate tarile Uniunii Europene vor incepe vaccinarea impotriva COVID-19 in aceeasi zi, noteaza presa din Hexagon citand surse politice, precizand ca impartirea vaccinurilor se va face in functie de numarul populatiei fiecarei tari.

„Am inteles ca politica privind vaccinurile, vaccinurile pentru toti, nu este pentru maine. Realitatea de astazi sunt vaccinurile cu prioritate mare. Fiecare tara europeana va avea acelasi numar de vaccinuri in functie de numarul de locuitori. Toate tarile europene vor lansa campania de vaccinare in aceeasi zi la sfarsitul anului”, scrie BFMTV, citand surse politice.

Informatia a fost confirmata de anturajul lui Emmanuel Macron. Uniunea Europeana nu a stabilit deocamdata data exacta la care se va incepe vaccinarea.

„Am spus ca la nivel european va incepe in acelasi timp. De aici si interesul pentru a se ajunge la un acord comun”, a adaugat un consilier prezidential.

Germania face presiuni ca Agentia Europeana pentru Medicamente sa analizeze pana pe 21 decembrie vaccinul Pfizer-BioNTech. Aceasta data ar insemna o anticipare cu o saptamana a celei stabilite anterior si ar putea insemna inceperea vaccinarii inainte de sfarsitul anului.

 

 

Articole asemănătoare

Emil Hurezeanu, propus ambasador in Germania, George Maior – ambasador in SUA. Ce semnal da Klaus Iohannis prin noile numiri

Lucy Ionesco

Sorina Pintea scapa de arestul preventiv, Curtea de Apel a decis plasarea sa sub control judiciar

Lucy Ionesco

Romania a trecut de 11.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, peste 600 de persoane au decedat

Lucy Ionesco