-0.4 C
România
26 ianuarie 2021
Agentia Europeana a Medicamentului a aprobat folosirea vaccinului Moderna in UE
Breaking News

Toate tarile UE vor incepe vaccinarea impotriva Covid-19 in aceeasi zi

Toate tarile Uniunii Europene vor incepe vaccinarea impotriva COVID-19 in aceeasi zi, noteaza presa din Hexagon citand surse politice, precizand ca impartirea vaccinurilor se va face in functie de numarul populatiei fiecarei tari.

„Am inteles ca politica privind vaccinurile, vaccinurile pentru toti, nu este pentru maine. Realitatea de astazi sunt vaccinurile cu prioritate mare. Fiecare tara europeana va avea acelasi numar de vaccinuri in functie de numarul de locuitori. Toate tarile europene vor lansa campania de vaccinare in aceeasi zi la sfarsitul anului”, scrie BFMTV, citand surse politice.

Informatia a fost confirmata de anturajul lui Emmanuel Macron. Uniunea Europeana nu a stabilit deocamdata data exacta la care se va incepe vaccinarea.

„Am spus ca la nivel european va incepe in acelasi timp. De aici si interesul pentru a se ajunge la un acord comun”, a adaugat un consilier prezidential.

Germania face presiuni ca Agentia Europeana pentru Medicamente sa analizeze pana pe 21 decembrie vaccinul Pfizer-BioNTech. Aceasta data ar insemna o anticipare cu o saptamana a celei stabilite anterior si ar putea insemna inceperea vaccinarii inainte de sfarsitul anului.

 

 

Stiri pe aceeasi tema

Unirea Romaniei cu Republica Moldova, solicitata in premiera si de o comuna din Romania

Delia Ion

Pretul la gaze va creste de la 1 iulie 2015. Calendarul de liberalizare convenit de FMI cu Guvernul roman

Cristiana Petrariu Bota

Mihai Sora a primit, la Bruxelles, Premiul Cetateanului European 2018. Filosoful roman a rostit in PE un adevarat laudatio la adresa Europei si culturii europene

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult