Externe

Toate telefoanele mobile vor avea incarcator comun, in maxim 3 ani de zile

Parlamentul european a adoptat joi, o directiva care ii priveste, in mod direct, pe toti utilizatorii de telefoane mobile.

Conform textului de lege, toate telefoanele mobile comercializate in UE, vor utiliza un incarcator comun, menit a reduce semnificativ nivelul deseurilor, dar si costurile utilizatorilor de telefoane mobile.

Consiliul de Ministri al Parlamentului European a agreat deja aceasta directiva, aprobarea ei ducand la punerea in miscare a unui proces care se va intinde pe durata a 2 ani, timp in care tarile Uniunii sunt obligate sa transpuna regulile in legislatia nationala.

La finalul acestui proces, producatorii de telefoane mobile vor avea la dispozitie un an de zile pentru a implementa noile reguli.

„Directiva echipamentului radio actualizata este un instrument eficient pentru a preveni interferenta intre diferite aparate de echipament radio. Sunt foarte incântata ca am agreat introducerea unui incarcator comun. Acesta serveste intereselor consumatorilor si mediului in egala masura. Va pune capat mormanelor de incarcatoare si la 51.000 de tone de deseuri electronice in fiecare an”, a spus raportorul Barbara Weiler (S&D).

Propunerea de Directiva prezinta reguli armonizate pentru punerea pe piata a echipamentelor radio, inclusiv telefoane celulare, chei de masini si modemuri. Regulile au ca scop sa tina pasul cu numarul si varietatea tot mai mari ale echipamentelor radio si sa asigure faptul ca acestea nu interfereaza unele cu altele, respectând totodata cerinte importante privind sanatatea si siguranta.

Eurodeputatii au cerut „un efort reinnoit” de dezvoltare a unui incarcator comun pentru unele categorii de echipamente radio, mai ales telefoane mobile, intrucât acest lucru ar simplifica utilizarea si ar reduce costurile si deseurile inutile. in acest sens, ei au modificat textul Directivei pentru a stipula ca posibilitatea de a lucra cu incarcatoare comune sa fie o cerinta esentiala pentru echipamentele radio. Cu toate acestea, Comisia Europeana va decide care echipamente radio specifice vor fi obligate sa indeplineasca aceasta cerinta, se mai arata in text.

Stiri pe aceeasi tema

Kate Middleton este insarcinata din nou, Printul William va deveni tata pentru a treia oara

Ioana Badulescu

Ambasadorul Iranului la ONU: Uciderea lui Qassem Soleimani este un act de razboi impotriva poporului iranian

Cristiana Petrariu Bota

Barurile din Paris si zona metropolitana se inchid pentru doua saptamani

admin

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult