7.9 C
România
26 septembrie 2021
Social

TOLO.RO: Florin Secureanu, managerul Spitalului Malaxa, inregistrat audio cand injura si ameninta angajatii

Un nou scandal in sanatate. Directorul Spitalului „Nicolae Malaxa” din Bucuresti, Florin Secureanu, a fost inregistrat insultand si injurand angajatii, pe care i-ar fi obligat sa tina contabilitate dubla. Inregistrarile audio au fost publicate de Catalin Tolontan pe blogul sau tolo.ro. Totodata, jurnalistul face dezvaluiri privind modalitatea in care Florin Secureanu scoate bani din bugetul spitalului in baza unor facturi fictive emise catre o firma din Iasi care este dizolvata din vara anului trecut. Se pare că Secureanu a decontat inclusiv inormantari ale rudelor unor cunostinte din Primarie.

Jurnalistul Catalin Tolontan prezinta inregistrari din care reiese ca managerul spitalului Malaxa si-ar fi pierdut cumpatul dupa ce angajatii l-au anuntat ca nu mai vor sa ii acopere ilegalitatile. „Ba idioato, eu sunt managerul, f****-n cap!”, spune managerul in inregistrarile audio.

Angajatii Spitalului Malaxa sustin ca Secureanu s-ar folosi de o firma-paravan pentru a deconta ilegal diferite sume de bani. „In fiecare zi, managerul Florin Secureanu scoate intre 2.000 si 3.000 de lei cash din casieria spitalului pe facturi tiparite de baiatul de la IT!”, sustine un angajat al Malaxa, sursa a Gazetei Sporturilor.

Aproximativ 9 milioane de euro pe an cheltuiește Spitalul Malaxa, majoritatea de la bugetul de sănătate, fără a mai socoti investițiile dinspre Primărie! De asemenea, sunt 9 ani de cînd Florin Secureanu a devenit managerul Spitalului Malaxa, de pe Şoseaua Vergului, cartierul Pantelimon din Capitala.

Jurnaliștii condusi de Catalin Tolontan prezintă înregistrări audio din care reiese că Florin Secureanu, care conduce spitalul Malaxa din mai 2007, îi înjură şi ameninţă pe angajaţii care sunt practic obligaţi să ţină o contabilitate dublă. Ancheta jurnalistica arata ca sunt făcute mii de retrageri cash din bugetul unităţii medicale, sub formă de plăţi către firma RYS Force Company SRL, care a fost înfiinţată în 2008 şi dizolvată de instanţă în iunie 2015.

Jurnaliştii de la Gazeta Sporturilor au intrat în posesia a două documente de prestări servicii, pe care figurează numele unităţii sanitare, facturile, în valoare de 4.850 de lei, respectiv 9.500 de lei, fiind eliberate la începutul acestui an.

Facturi publicate de GSP arată că „s-a ajuns până la a deconta înmormântări ale rudelor unor cunoştinţe din Primărie”. „Noi ştim de ani de zile firma RYS ca pe o companie-paravan a managerului”, au declarat angajaţi ai spitalului, care au furnizat ziarului facturi cu plăţile pe care spitalul le-a făcut către RYS, în ultimii cinci ani şi despre care spun că erau printate de un angajat de la Departamentul IT al spitalului.

„În fiecare zi, RYS livrează tonere şi alte consumabile de 950 de lei şi repară imprimante, în valoare de alţi 900 de lei. Sumele mai variază, în funcţie de câţi bani cere managerul. Totul e fictiv!”, spune o sursă a ziarului, arătând că cei mai mulţi bani s-au retras din spital din 2014 şi până în prezent, când zi de zi unitatea medicală a plătit 2.000 – 3.000 de lei cash către RYS.

GSP prezintă şi înregistrări audio în care se poate auzi cum directorul Spitalului Malaxa îi insultă, îi înjură şi îi umileşte pe angajaţi şi în special pe directorul financiar.

”Netrebnico, spune adevărul! (…) Și ți le-am aprobat eu, netrebnico?! I le dădeai la semnat, f****-n cap!”.
„De-acum, tot ce semnezi dai să văd! Jigodito! (…) Mai comentezi, f****-n cap!”

”HAI LA PÂRNAIE CU TOȚII!”

Conștient că ceea ce a făcut atîția ani are consecințe, el le-a urlat la un moment dat: ”Dați-vă-n p***a mea! Ia plecați toți în p***a mea acasă și hai la pârnaie cu toții!”.

Acestea sînt insultele, înjurăturile și amenințările care, singure, sînt suficiente pentru Primăria Capitalei, care are în subordine Spitalul Malaxa, și pentru Ministerul Sănătății, care poartă responsabilitatea siguranței pacientului, să ia act.

Vezi ancheta jurnalistica a lui Catalin Tolontan pe blogul sau tolo.ro.

Stiri pe aceeasi tema

Serviciile secrete ar fi „cablat” activitatea din instante, sustine presedintele Asociatiei Magistratilor

Cristiana Petrariu Bota

Patriarhia Romana: Biserica sprijina „familia naturala si nu traditionala”, pentru ca familia traditionala nu mai exista

Ioana Badulescu

Dan Adamescu a murit la varsta de 68 de ani, cauza probabila este septicemia

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult