12.4 C
România
1 octombrie 2022
Recomandari

Top 3 solutii eficiente de incalzire a locuintei

Confortul termic este esential atat pentru un spatiu de locuit, cat si pentru un spatiu destinat desfasurarii unei activitati profesionale. De aceea, este foarte important sa fie aleasa o sursa de incalzire eficienta, dar potrivita spatiului careia ii este destinata.

In plus, eficienta acesteia se traduce si in facturi mai mici platite pentru energia consumata pentru incalzirea spatiului respectiv.

Cum acasa este locul in care oamenii se reintorc intotdeauna si in care isi doresc sa petreaca momente frumoase si relaxante, alaturi de familie, asigurarea unei temperaturi optime este un criteriu care contribuie la obtinerea atmosferei dorite, mai ales in timpul anotimpului rece. Din acest motiv, in continuare sunt prezentate 3 solutii pentru incalzirea locuintei care sunt foarte eficiente.

Centrala termica pe gaz

Una dintre cele mai populare solutii de incalzire pentru care opteaza romanii este centrala termica pe gaz. Acest lucru se datoreaza atat pretului accesibil al gazelor, cat si randamentului mare pe care aceste centrale termice o au. De asemenea, accesul la reteaua publica de gaze este unul destul de mare, motiv care a contribuit la popularitatea de care aceste sisteme de incalzire se bucura.

In ceea ce priveste modul de functionare al acestui tip de centrale, controlul temperaturii din locuinta este mai usor de controlat, prin intermediul unui termostat. In schimb, dintre dezavantaje trebuie mentionate costul de instalare, care este unul destul de mare, si intretinerea acesteia, care trebuie efectuata periodic.

Incalzirea in pardoseala

Un alt tip de incalzire pe care oamenii il aleg pentru locuintele lor, in special pentru casele nou construite, este varianta de incalzire in pardoseala, care poate fi electrica sau cu agent termic.

Aceasta solutie de incalzire are o multime de avantaje, printre care se regasesc eficienta de aproape 100% – deoarece caldura generata se ridica, nu exista pierderi de agent termic – confort termic imbunatatit si o economie in ceea ce priveste consumul de energie.

Exista totusi si o serie de dezavantaje, cele pe care oamenii ar trebui sa le ia in considerare atunci cand isi aleg sistemul de incalzire pentru casa fiind costurile initiale – de achizitie si instalare – si costurile de reparatie, in cazul unor avarii la sistem.

Centrala pe peleti

Cei care nu au acces la reteaua de gaze si doresc o alternativa la incalzirea cu lemne pot alege o centrala pe peleti, care este una dintre solutiile ecologice de incalzire a locuintei. Desi costurile de achizitie si instalare a unei astfel de centrale pot fi destul de mari, datorita eficientei si pretului mic al peletilor, aceasta investitie poate fi amortizata intr-un timp foarte scurt.

Primele doua solutii de incalzire sunt disponibile si pe site-ul Aleroma, un magazin online care comercializeaza echipamente de incalzire si toate componentele necesare unui astfel de sistem.

Indiferent ca au nevoie de o centrala, un termostat sau filtre speciale pentru acestea, ori alte tipuri de produse, angajatii Aleroma sunt pregatiti sa ofere informatiile necesare pentru alegerea dispozitivului necesar.

Ceea ce trebuie retinut, insa, este faptul ca toate produsele disponibile pe acest site sunt de inalta calitate.

 

Related posts

Soluții inedite pentru eliminarea durerilor de spate

Lucy Ionesco

Cum îți alegi perna dacă suferi de dureri de spate?

Lucy Ionesco

Oxiometrul – dispozitivul ce poate depista infectia cu coronavirus

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult