TOP 300 CAPITAL CEI MAI BOGATI ROMANI
Economie

TOP 300 CAPITAL 2015: Zoltan Teszari, patronul RCS, Digi 24 si Pro FM, este cel mai bogat roman cu afaceri in media

TOP 300 CAPITAL 2015: Zoltan Teszari, patronul RCS, Digi 24 si Pro FM, este cel mai bogat roman cu afaceri in media, potrivit TOP 300 CAPITAL pe 2015, care arata scăderi dramatice pentru Adrian Sârbu şi Dan Voiculescu. Adrian sarbu, proprietarul Mediafax, este sub control judiciar, iar la începutul anului a fost câteva luni în arest preventiv, iar parte din companiile media pe care le deține (din grupul Mediafax) sunt în insolvență. Cum au evoluat averilor celor mai bogați români din TOP 300 CAPITAL 2015, aflati vineri, 30 octombrie, din publicatia disponibila la toate chioșcurile de ziare.

TOP 300 CAPITAL 2015: Zoltan Teszari, proprietarul companiei RCS, este cel mai bogat român cu afaceri în media. Averea celui care deține Digi 24 este de jumătate de miliard de dolari, potrivit Capital Top 300 Cei mai bogați români, a cărui ediție va apărea la sfârșitul săptămânii viitoare.

Topul averilor din media arată scăderi puternice în cazul lui Dan Grigore Adamescu (România liberă), al familiei Voiculescu și al lui Adrian Sârbu (Mediafax). Insolvențele și falimentele care au afectat companiile pe care le dețin (falimentul Astra, respectiv insolvența Mediafax), dar și problemele cu justiția s-au văzut și în avera acestora.

TOP 300 CAPITAL 2015: De exemplu, Adrian Sârbu are o avere estimată de Capital Top 300 la puțin peste 20 de milioane de euro, de patru ori mai puțin decât anul trecut.

TOP 300 CAPITAL 2015 – Detalii despre topul oamenilor din media realizat de Capital:

Un amănunt important: în majoritatea cazurilor, averile oamenilor care dețin și activități media provin din alte domenii în care au afaceri.

Zoltan Teszari are o avere estimată la 480-500 de milioane de euro, cu câteva zeci de milioane mai puțin decât anul trecut. Grupul RCS deține familia de posturi TV Digi (Digi 24, Digi Life, Digi World, Digi Sport) și, din acest an, rețeaua de licențe Pro FM și Info Pro.

TOP 300 CAPITAL 2015: Familia Păunescu este pe locul al doilea în topul media, cu 200 de milioane de euro. Deține jumătate din B1, dar afacerile familiei vin în principal din alte domenii.

Familia Voiculescu, locul al treilea, are o avere estimată de Capital de 180-200 de milioane de euro, față de 230-250 de milioane de euro anul trecut. Scăderea este justificată de problemele cu justiția ale lui Dan Voiculescu, care au dus, printre altele, la confiscarea fostului sediu al Grivco, dar și a clădirii în care funționează studiourile Antena 1 și Antena 3.

Familia Adamescu are o avere la jumătate în comparație cu anul precedent: 165-185 de milioane de euro, față de 430 de milioane cu un an înainte. Anul acesta, compania de asigurări Astra a intrat în faliment, iar patronul Dan Grigore Adamescu (care deține România liberă și Academia Cațavencu) a fost în atenția judecătorilor, fiind în arest la domiciliu.

TOP 300 CAPITAL 2015: Locul cinci, Anca Vlad este cunoscută mai mlt pentru lanțul de farmacii Catena. Partea de media (câteva reviste de nișă) este insignifiantă. Situație similară și la Valer Blidar, proprietar al Astra Vagoane și al unui post TV local.

Creștere de câteva zeci de milioane de euro pentru frații Micula, dar nu pe fondul dezvoltării Național TV, ci datorită câștigării unui proces comercial cu statul la un tribunal internațional internațional. Frații Micula au câștigat un proces intentat statului român, acuzând eliminarea unor facilități fiscale acordate grupului European Drinks.

Stagnează Sebastian Ghiță, proprietarul România TV, cu aceeași avere ca și anul trecut: 130 de milioane de euro.

TOP 300 CAPITAL 2015: Minusuri față de ediția precedentă și la Cristian Burci (cu Adevărul în insolvență și cu Prima TV în aceeași situație din acest an) și la Arpad Paskany (omul din spatele Look TV).

Scădere dramatică la Adrian Sârbu. Proprietarul Mediafax este sub control judiciar, iar la începutul anului a fost câteva luni în ares preventiv. Parte din companiile media pe care le deține (din grupul Mediafax) sunt în insolvență. Anul trecut, averea lui Sârbu era estimată de Capital la 80-85 de milioane de euro. Anul acesta, cifra este de patru ori mai mică.

Despre cum au evoluat averilor celor mai bogați români aflați din Top 300 Capital, de vineri, 30 octombrie, disponibil la toate chioșcurile de ziare.

Stiri pe aceeasi tema

Prima reacţie a premierului Ponta la informaţia că ministrul Voinea pleacă din Guvern.

Teodora Badescu

Investitorii de la BVB care au vandut miercuri actiunile cumparate marti au facut superprofit

Ioana Badulescu

Un milion de romani vor trebui sa redepuna declaratia unica la ANAF

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult