12 C
România
28 septembrie 2021
Statistica: Cifra de afaceri din industrie a crescut in primele noua luni din 2019 cu 5,7%
Economie

Topul celor mai mari exportatori din economia Romaniei, dominat de industria auto

Topul celor mai mari exportatori din Romania este dominat de industria auto, transmite Ziarul Financiar, care citeaza datele transmise de Institutul National de Statistica (INS). Potrivit documentului, industria auto, atât cea producătoare de automobile cât si cea produ­că­toare de componente, domină auto­ritar topul celor mai mari zece ex­por­tatori din România.

Cel mai mare salt a fost inregistrat de fabrica de transmisii pentru Mercedes-Benz, potrivit datelor INS, care men­ţio­nează că este vorba de date provizorii pe anul 2017.

Fabrica de cutii de viteze a Daimler din Sebeş a devenit al doilea mare exportator din economie, după uzina Dacia, urcând 24 de poziţii. Cei mai mari zece exportatori din economie au o pondere de aproape 19% din total, cu o valoare de 11,7 mld. euro, cu 1,7 mld. euro în plus faţă de top zece din 2016.

În aceste context, Cristian Hostiuc, director editorial ZF, notează că Cel mai mare pericol pentru România nu este inflația sau deficitul bugetar, ci dependența de industria auto.
Dacă se întâmplă ceva la nivel mondial în industria auto, în special în Germania sau Franţa, econo­mia României va fi lovită din plin, ceea ce va produce un şoc, pentru că nicio altă industrie nu poate absorbi imediat cifrele şi oamenii din in­dustria auto.

Stiri pe aceeasi tema

Tot mai multe companii romanesti intarzie sa-si plateasca la timp facturile, situatie care duce la accentuarea blocajului financiar

Ioana Badulescu

Tara in care salariul mediu depaseste 10.000 de dolari/luna. Cati romani traiesc in tara fara somaj

Cristiana Petrariu Bota

Legea privind insolventa persoanelor fizice, amanata pana in decembrie 2016

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult