6.5 C
România
16 octombrie 2021
Congresul Medicinei de Familie se desfasoara intre 26 si 29 octombrie la Iasi. Ce vor discuta medicii de familie la eveniment
Social

Topul spitalelor din Romania. Pacientii au ales care sunt cele mai bune spitale din tara

A aparut primul clasament al spitalelor de stat din Romania, in functie de parerile pacientilor. Acestia au completat mai multe chestionare in care au evaluat calitatea serviciilor medicale, a personalului si gradul de confort din saloane. E drept este o clasificare subiectiva, insa una oficiala realizata de autoritatile sanitare atat private, cat si de stat si ceruta de Uniunea Europeana, este in desfasurare. Si trebuie incheiata pana in 2020.

Calitatea serviciilor medicale, modul in care ati fost tratat si diagnosticat, dar si felul in care s-au comportat cadrele medicale- sunt doar cateva dintre intrebarile din chestionare prin care pacientii ajuta la evaluarea conditiilor din spitale. Pe site-ul www.calitatespitale.ro gasiti si o lista cu unitatile care deja au fost apreciate sau dimpotriva, criticate de catre pacienti.

De exemplu, la Spitalul Judetean Alba, 25% dintre cei care au completat chestionarul legat de ingrijiri considera ca acestea sunt satisfacatoare. 11 procente s-au plans insa de cadrele medicale si au lasat si mesaje catre conducerea spitalului.

„Mai multa miscare la urgente, stai ore in sir pana te baga cineva in seama.”

Cei care au trecut pe la Spitalul Universitar Bucuresti au apreciat ingrijirile si personalul medical, dar unii au fost nemultumiti de conditiile de cazare.

„Va rog modernizati spitalul. Nu este groaznic, e bun, dar consider ca se poate si mai bine. De asemenea, saloane cu un singur pat ar fi o idee foarte buna, atat pentru pacienti si apartinatori cat si pentru medici si restul personalului medical.”

In lista se afla si spitalul Orasenesc Lehliu Gara. „Din cauza pozitionarii spitalului – Autostrada Soarelui, spitalul nu dispune de camera primiri urgente.”

Toate acestea fac parte dintr-o evaluare subiectiva a unitatilor sanitare din perspectiva bolnavilor. Una oficiala facuta de Autoritatatea Nationala de management al calitatii in sanatate, pe baza unor indicatori, este in desfasurare.

Practic, acreditarea inseamna, pe langa conditii civilizate de cazare, reguli clare pentru fiecare procedura medicala, de la manevrele unei asistente si pana la interventiile chirurgicale si ingrijirea postoperatorie a pacientului.
Pana in prezent doar 46 de unitati sanitare au fost acreditate dintre cele cateva sute.

Dar termenul este pana in 2020 cand fiecare spital va fi incadrat intr-unul dintre cele 4 niveluri: acreditat, de incredere ridicata, de incredere scazuta si neacreditat. Iar spitalele fara acreditare vor fi inchise.

[ot-caption title=”Clasamentul spitalelor din Romania” url=”http://www.hotweek.ro/wp-content/uploads/2016/01/spitale.jpg”]

Stiri pe aceeasi tema

Mancarea va fi mai scumpa din februarie, dupa ce leul s-a devalorizat puternic in ianuarie

Cristiana Petrariu Bota

Modificari la calculul contributiilor sociale de la 1 august 2017

Delia Ion

Notele şi absenţele elevilor ar putea fi publicate zilnic în „Catalogul Online”, gestionat de şcoli.

Teodora Badescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult