Hipernova
VIDEO

Totul despre Hipernova. VIDEO FASCINANT

Va prezentam mai jos un video fascinant despre o hipernova. Sunt imagini incredibile despre Univers, stele, gauri negre, supernove si hipernove, imagini reunite in 3 minute de video. Inainte de a le vedea, haideti sa aflam impreuna ce este o hipernova.

O hipernova este o explozie care se produce in cazul stelelor hipergigante, care au o masa de 100 pana la 300 mai mare decat a Soarelui. Atunci cand explodeaza, stelele elibereaza o energie foarte mare, echivalente cu explozia a 100 de supernove simultan.

Lumina hipernovei ar fi atat de intensa, incat ar fi vizibila si in alte galaxii ale Universului si ar putea eclipsa lumina altor stele din galaxia noastra.

O hipernova elibereaza o serie de raze gamma ucigatoare, care, daca ar ajunge pe Pamant, ar fi echivalentul unei explozii nucleare de o kilotona pe fiecare kilometru patrat.

Stiri pe aceeasi tema

UDDI si What’s Up – Scumpa domnisoara. VIDEO

Cristiana Petrariu Bota

NU PLANGE ANA – ADDA. VIDEO SI VERSURI. ASCULTA PIESA DE REZISTENTA A IERNII!

Cristiana Petrariu Bota

VIDEO VIRAL! Din seria ce mai face pisica mea… Tocmai a prins un tigru

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult