3.2 C
România
21 februarie 2024
Economie

Traficul aerian in Europa si-ar putea reveni abia dupa 2024. Este o imagine catastrofala pentru industria aviatica, sustine Eurocontrol

Traficul aerian in Europa ar putea reveni la nivelul din 2019 abia dupa 2024, sustine Eurocontrol, agentia care supervizeaza spatiul aerian europan. In acelasi timp, institutia atrage atentia ca este foarte posibil ca redresarea sa dureze chiar mai mult, poate pana in 2029. Este o imagine catastrofala pentru industria aviatica, sustine Eurocontrol. 

Eurocontrol a publicat miercuri noile sale estimari privind traficul aerian in Europa in perioada 2020 – 2024.

In cel mai optimist scenariu, calatoriile aeriene vor reveni la nivelul din 2019 pana in anul 2024 doar daca un vaccin anti-Covid ar fi disponibil – ori s-ar incheia pandemia – pana in vara lui 2021.

In cel de-al doilea scenariu – cel mai probabil – in 2024 traficul va fi la 92% din nivelul inregistrat in 2019, calatoriile aeriene vor reveni la nivelul dinaintea declansarii pandemiei pana in 2026, iar un vaccin anti-Covid ar fi disponibil pentru calatori (sau s-ar incheia pandemia) pana in vara lui 2022.

In al treilea scenariu, in 2024 traficul va fi la 75% din nivelul din 2019 si nu va ajunge la cel inregistrat anul trecut pana in 2029, previzioneaza agentia care supervizeaza spatiul aerian european.

In acest scenariu, vaccinul nu ar fi eficient, ceea ce arata cat de dependenta este industria aviatica de momentul in care va fi disponibil un vaccin eficient si de nivelul de incredere al opiniei publice.

„Chiar si in cel mai optimist scenariu, nu ne asteptam la o redresare la nivelul din 2019 inainte de 2024. Este o perspectiva extrem de realista ca redresarea ar putea dura chiar mai mult, poate pana in 2029. Este o imagine catastrofala pentru industria aviatica si arata cat de important este ca tarile sa adopte masuri coerente si consistente pentru sprijinirea sectorului aviatic si pentru a-i face pe pasageri sa se simta in siguranta, pentru a zbura din nou”, a afirmat Eamonn Brennan, directorul general al Eurocontrol, citat de Agerpres.

Industria aviatica este departe de redresare, iar analistii spun ca e prea devreme sa se poata estima cand va fi depasit cel mai dificil moment al crizei. Companiile aeriene globale se lupta sa supravietuiasca si apeleaza la ajutorul statului, in urma restrictiilor impuse pentru a stopa pandemia. De asemenea, operatorii aerieni reduc comenzile de avioane sau renunta la achizitii.

 

Related posts

Dogecoin, o moneda virtuala derivata din Litecoin si creata ca o parodie, a ajuns la o capitalizare de peste 1,1 miliarde de dolari

Ioana Badulescu

BLACK FRIDAY 2016. Cauciucuri de iarna ieftine. Vezi preturi

Bogdan

CASS 2017. Modificari aduse contributiei de asigurari sociale de sanatate (CASS) din februarie

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult