Traficul pe Autostrada A1 Orastie – Sibiu, inchis de CNADNR la mai putin de 1 an de la inaugurare

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota septembrie 4, 2015 10:48

Traficul pe Autostrada A1 Orastie – Sibiu, inchis de CNADNR la mai putin de 1 an de la inaugurare

CNADNR anunta ca inchide traficul pe Autostrada A1, Orastie-Sibiu, la mai putin de un an de la inaugurare. Potrivit unui comunicat de presa al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), soferii trebuie sa stie ca incepand de luni (07.09.2015), ora 8:00, pe Autostrada A1, Orastie – Sibiu, va fi instituita restrictia totala a traficului rutier, respectiv intre Nod rutier Saliste (km 270+020) – Nod rutier Cunta (km 292+455).

Decizia luata de CNADNR vine ca urmare a problemelor care au aparut la asfaltul autostrazii. In urma cu doua saptamani, CNADNR informa ca lucrarile defectuoase realizate de catre constructorul italian Impregilo au dus la crapaturile din asfaltul autostrazii A1 Orastie – Sibiu Lot 3.

Oficialii CNADNR explicau ca constructorul s-a apucat sa remedieze lucrarile si in zona viaductului Aciliu, iar in cazul crapaturilor din asfalt, daca nici acum nu va remedia degradarile produse, Compania de Autostrazi ameninta ca va contracta o alta firma pentru lucrari, mentionand ca toate lucrarile sunt si vor fi executate pe riscul si chaletuiala constructorului.

CNADNR mentiona ca “atat Expertii tehnici din partea Antreprenorului, cat si cei din partea Beneficiarului, au concluzionat faptul ca aparitia si evolutia acestui defect nu s-a cauzat unui fenomen de alunecare ci unei tasari structurale pricinuita de executia necorespunzatoare a lucrarilor la corpul autostrazii”.

Cat priveste zona crapaturii de pe banda I de la km 60+600 – km 60+700, expertii CNADNR sustin ca nu a fost respectata prin executie solutia proiectata. Cu alte cuvinte, constructorul a lucrat gresit. Detalii, aici.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.