Traian Basescu, suparat ca oamenii numiti de el in Justitie fac matanii gastii lui Iohannis
Politica

Traian Basescu a scapat de dosarul care privea retrocedarea a 66 de imobile din centrul Capitalei

Reprezentanti ai Parchetului au anuntat in cursul diminetii de luni a fost clasat dosarul in care Traian Basescu era acuzat pentru retrocedarea mai multor case din centrul Capitalei, in 2003, pe vremea cand fostul presedinte al Romaniei ocupa functia de primar general al Bucurestiului. 

Traian Basescu a fost auduat la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie pe data de 8 mai. El a fost pus sa dea declaratii in privinta retrocedarii a 66 de imobile situate in centrul Capitalei, pe strada Servan Voda.

Dupa audierile din 8 mai, Traian Basescu nu a oferit foarte multe detalii jurnalistilor cu referire la ce a discutat cu anchetatorii insa a recunoscut ca nu stie cine este Nicholas Jordan, cetateanul american caruia i-au fost retrocedate 66 de case, in anul 2003.

De asemenea, Traian Basescu a admis ca a fost posibila restituirea a 66 de case intr-o singura zi, unei singure persoane „in conditiile legii”.

Traian Basescu a fost citat in calitate de martor in dosarul in care s-a cercetat retrocedarea a 66 de imobile catre un cetatean romano-american care a pretins ca este mostenitorul proprietarului. Cei care locuiau in acele imobile de ani de zile au reclamat ca persoana care a beneficiat de retrocedare nu era mostenitorul fostului proprietar. Dosarul a fost redeschis dupa ce Traian Basescu si-a incheiat mandatul de presedinte.

Stiri pe aceeasi tema

Unirea Romaniei cu Moldova, un act suveran al cetatenilor din tara vecina – MAE roman

Cristiana Petrariu Bota

Ponta: Sunt tensiuni intre Romania si Ungaria

Cristiana Petrariu Bota

Mirel Palada: Pufosilor de jurnalisti, tot in Ponta va e nadejdea sa faceti niste stiri mai acatarea

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult