Traian Basescu
Politica

Traian Basescu a primit cetatenia moldoveneasca. Ce planuri politice are fostul presedinte

Traian Basescu are cetatenie moldoveneasca. Presedintele Republici Moldova, Nicolae Timofti, a semnat, joi, decretele de acordare a cetateniei moldovenesti pentru fostul presedinte Traian Basescu si sotia sa, Maria Basescu. Intrebat ce planuri politice are la vecinii nostri de peste Prut, Traian Basescu a afirmat ca nu se gandeste sa demareze nicio actiune politica acolo.

Cererea de a primit cetatenia moldoveneasca a fost depusa de Traian si Maria Basescu la presedintia de la Chisinau in data de 8 martie. Termenul legal de solutionare a unor astfel de cereri este de un an, insa in cazul lui Traian Basescu, fiind vorba despre o persoana cu statut special, exista posibilitatea ca solicitarea sa fie analizata in regim prioritar.

Aflat la sediul PMP, Traian Basescu a facut referire la rezultatele obtinute de partid la alegerile locale din 5 iunie 2016. Fostul presedinte a explicat ca PMP are 18 primari si este prezent in 16 consilii judetene, iar membrii din teritoriu au fost imputerniciti sa isi negocieze majoritati cu care sa poata lucra local.

„Nu s-a dat o linie politica – cu PNL, cu PSD – ci sa valorifice functiile pe care le-au obtinut prin vot. Bineinteles, incercand sa obtina sa se respecte programul lor electoral. Noi nu facem aliante politice, noi facem majoritati”, a spus Basescu, adaugand „noi nu am castigat alegerile, dar incercam sa valorifica ceea ce am obtinut”.

Traian Basescu declara in iulie 2013, dupa o vizita in Republica Moldova, ca dupa ce isi va incheia mandatul de presedinte al Romaniei, va cere, „poate”, cetatenia moldoveana, in semn de respect si dragoste pentru tara vecina si oamenii ei.

Stiri pe aceeasi tema

Modificarea Codului Penal va fi tema anului 2018, spune senatoarea PNL Alina Gorghiu

Ioana Badulescu

Basescu: La noi ca la nimeni. Mai avem mult de lucrat pana vom deveni o democratie consolidata

Cristiana Petrariu Bota

Dragnea la Teleorman: PSD are forta sa castige viitoarele alegeri, parlamentare si locale

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult