ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2019 - Lista cu candidatii PMP pentru Parlamentul European incepe cu Traian Basescu
Politica

Traian Basescu, cercetat pentru discriminare la adresa refugiatilor

Fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, este cercetat pentru discriminare la adresa refugiatilor. In urma declaratiilor fostului presedinte, care i-a calificat pe imigranti drept agresivi si periculosi, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a declansat o ancheta, Traian Basescu fiind cercetat pentru discriminare la adresa refugiatilor.

Asztalos Csaba Ferenc, presedintele CNCD, sustine ca sesizarea nu priveste declaratia referitoare la faptul ca printre valul de refugiati s-ar putea afla si membri ai gruparilor teroriste, ci la faptul ca Traian Basescu ar fi generalizat spunand ca toate aceste persoane sunt agresive si periculoase.

„La noi, în Europa, confruntările sunt cu vorbe, ne spunem vorbe grele. Ăștia se confruntă cu bombe. Își pun bombe în jurul brâului și pentru Allah vin și se autodetonează într-o stație de metrou, într-o biserică”, este afirmația care i-ar putea aduce o amendă lui Traian Băsescu.

Convingerile fostului președinte au fost rostite într-o dezbatere televizată şi l-au revoltat pe şeful Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

Csaba Asztalos, preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, a apus că „și în dezbaterea cu privire la moschee, aceeaşi exprimare a folosit-o domnul preşedinte. Declaraţia repetată cu musulmanul în metrou, care se aruncă în aer. Dânsul este un formator de opinie, cu două mandate de preşedinte, aşteptările sunt altele. În măsura în care se va ajunge la concluzia că suntem în prezenţa unei instigări la ură, amenda contravenţională este de la 2.000 de lei până la 100.000 de lei.”

La această reacție, răspunsul lui Traian Băsescu nu a întârziat: „Eu nu fac discriminare, doar atenționez ce am putut să facem noi. Noi nu am putut să integrăm o bună parte din minoritatea rromă, cum o să integrăm oameni de altă credință.”

Csaba Asztaloş va propune conducerii CNCD ca mai multe declaraţii făcute de Traian Băsescu pe tema refugiaţilor să fie analizate, iar ulterior membrii consiliului vor decide dacă fostul preşedinte va fi amendat sau nu.

Stiri pe aceeasi tema

Ludovic Orban ameninta candidatul PSD la Primaria Generala: Iau in calcul sa nu particip la nicio dezbatere

Cristiana Petrariu Bota

Prefectii vor fi numiti politic si vor fi asumati de partide

Teodora Badescu

Mircea Dumitru, rector la Universitatea Bucuresti, propus ministru al Educatiei

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult