Breaking News

Traian Basescu, santajat de Elena Udrea? Cum a ajuns Basescu in razboi cu Kovesi, Livia Stanciu si Florian Coldea

Traian Basescu ar fi santajat de Elena Udrea, titreaza Romania TV, marti dupa-amiaza, explicand astfel atacurile fostului sef de stat la adresa Laurei Codruta Kovesi, Florian Coldea sau Livia Stanciu. Care ar fi informatiile compromitatoare ale Elenei Udrea la adresa lui Traian Basescu? Ramane sa aflam probabil cat de curand.

Basescu s-a aruncat fara rezerve in apararea Elenei Udrea. Noile declaratii ale fostului sef de stat, facute aseara la B1 TV, vin dupa ce Elena Udrea l-a presat public, inclusiv prin intermediul altor persoane, sa iasa la atac impotriva celor care au aruncat-o in inchisoare. Luni seara, Traian Basescu a iesit cu o serie de declaratii bomba, care astazi s-au lasat inclusiv cu o sesizare a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) la Inspectia Judiciara.

Vad niste efecte ale noului Cod Penal si niste excese ale procurorilor cu arestarile preventive. Ma uitam, stateam ca unul care stie ce inseamna forta statului, in timpul mandatului meu denunturile au fost foarte putine„, a decarat Traian Basescu.

Basescu este acum in razboi cu Laura Codruta Kovesi, Livia Stanciu si Florian Coldea. Basescu a condamnat moda arestarilor preventive, afirmand ca nu pentru acest tip de justitie a luptat. F0ostul sef de stat a condamnat si mediatizarea excesiva a dosarelor, afirmand ca este un tip de justitie care se face sub o presiune formidabila.

Ei sunt artizanii acestui mod ravasit de a face justitie, fara respect. Ce sa fac, vor sa mai ramana cinci mandate in functie„, a mai spus Basescu, la B1.

Mai concret, fostul presedinte a repetat practic criticile Elenei Udrea la adresa Justitiei si modul in care DNA desfasoara anchetele penale.

Denuntul a dobandit valoare de proba, ori eu nu pentru tipul acesta de justitie, am luptat in mandatele mele, nu am explicatii. Codurile penale intrasera in vigoare la 1 ianuarie, ele probabil au inceput mai tarziu sa produca efecte„, a spus Basescu, invitat intr-o emisiune la B1 TV.

In discursul de luni seara de la B1 TV, Basescu a preluat din discursul Elenei Udrea. Fostul sef de stat a comparat o persoana arestata preventiv cu „o musca, care are toata greutatea institutiilor statului pe ea”, adaugand ca inclusiv presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) Livia Stanciu a declarat recent ca institutia pe care o conduce este partenera DNA.

Inalta Curte este partenera DNA. Zau? Un inculpat care are pe cap DNA, SRI, Curtea de Conturi, Inalta Curte, ce sanse mai are omul asta? Omul asta care are aceste institutii pe el si se duce in fata judecatorilor stiind ca Stanciu a spus ca e partenera DNA. Nu exclud posibilitatea sa se creeze condamnari nedrepte„, a precizat Basescu.

CSM sesizeaza Inspectia Judiciara. Ce declaratii a facut Traian Basescu

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis să trimită o sesizare la Inspecţia Judiciară legată de afirmaţiile făcute luni seara în ceea ce-i priveşte pe preşedintele ICCJ, procurorul-şef al DNA şi directorul adjunct al SRI, informează România TV. Traian Băsescu a afirmat că Florian Coldea, Laura Codruţa Kovesi şi Livia Stanciu că sunt „artizanii” modului „răvăşit” în care se face justiţie în România.

Judecătorul Horațius Dumbravă a declarat marți că șeful Consiliului Superior al Magistraturii, Marius Tudose, a anunțat, în debutul ședinței plenului CSM, că a sesizat Inspecția Judiciară în legătură cu ultimele afirmații ale fostului președinte Traian Băsescu referitoare la justiție.

Din silă nu îi sun. Ei sunt artizanii acestui mod răvăşit de a face justiţie și fără respect pentru cel care nu e condamnat. Ce să fac, vor să mai rămână cinci mandate în funcție. Am primit lecţia Niţu. Îl sunasem pentru că aveam o problemă de clarificat cu el. Nu avea nici o legatura cu dosarul fiicei mele„, a declarat Băsescu, la B1 TV.

Întrebat ce i-ar spune actualului preşedinte, Klaus Iohannis, dacă l-ar întreba despre cei trei, fostul şef de stat a fost rezervat: „Nu aş spune… Le-am văzut şi alte feţe celor trei. Am început să aflu a doua zi după ce am terminat mandatul„.

Traian Băsescu a precizat că niciunul dintre cei trei nu l-a sunat vreodată în timpul mandatului. „Niciodată nu m-a sunat niciunul din ei. La Coldea am lăsat o dată mesaj să mă sune pentru că am găsit la mine nişte documente secrete care nu s-au predat. Am sunat şi le-am trimis”.

Totuşi, Traian Băsescu a admis că, după încetarea mandatului, a sunat la cabinetul șefului DNA, Codruța Kovesi, pentru a cere numărul de telefon al procurorului care s-a ocupat de dosarul Flota, în ideea de a-l apela ”într-o chestiune” legată de prelungirea permisului său de port-armă.

Am sunat la cabinetul doamnei Kovesi și am cerut secretarei numărul de telefon al unui procuror care a lucrat în dosarul Flota.Trebuia să-mi prelungesc autorizația de port-armă. De la Poliție a venit că președintele are un dosar 22/P din.. de nu știu când. Era celebrul dosar Flota care rămăsese la Constanța cu numele de înregistrare vechi, din care au fost de scoși de sub urmărire penală cei o sută de incriminați. Iar actele nu au circulat corect, să spună actul lui Băsescu a fost disjuns în dosarul care avea alt număr, unde s-a dat neînceperea urmăririi penale și a rămas prins acolo. Drept pentru care a apărut sesizarea să nu mi se elibereze permisul de port-armă, pentru că am un dosar penal în curs. Deci, atunci am sunat și am vorbit cu secretara și am cerut numărul de telefon al procurorului, care știam că a dat soluția„, a explicat fostul președinte.

El a adăugat că l-a sunat pe procurorul respectiv, care i-a ”transmis pașii de urmat”.

L-am întrebat ce am de făcut și mi-a spus omul: domnu’ președinte, faceți la noi o cerere, cererea o primim noi, comunicăm la Constanța și pe urmă ei o să comunice la ministerul de Interne pentru permisul de port-armă„, a detaliat Traian Băsescu.

Articole asemănătoare

„Prima Casa” devine „O familie, o casa”. Ministerul Finantelor modifica conditiile programului

Lucy Ionesco

Coronavirus in Romania: Bilantul ultimelor 24 de ore ramane ridicat, la fel si numarul deceselor

Lucy Ionesco

VOSGANIAN, in vizorul ANI pentru avere nejustificata si fals in declaratii

Lucy Ionesco