8.6 C
România
30 octombrie 2020
Basescu a luat decizia privind candidatura sa la Primaria Capitalei
Politica

Traian Basescu si nestiutorii de carte! Le cere lui Ponta si Iohannis sa citeasca Tratatul de la Lisabona

Fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, afirma intr-o postare pe Facebook ca tara noastra nu poate interzice exportul de masa lemnoasa neprelucrata, deoarece se atinge libera circulatie a marfurilor, una din libertatile fundamentale ale Uniunii Europene. In acest context, Basescu le cere lui Victor Ponta si Klaus Iohannis sa citeasca Tratatul de la Lisabona, care nu permite ingradirea circulatiei marfurilor.

Postarea lui Traian Basescu pe Facebook este intitulata „Nestiutorii de carte”, iar prin aceasta fostul presedinte ii recomanda lui Klaus Iohannis sa citeasca si el Tratatul de la Lisabona, deoarece „l-ar ajuta in dialogul cu domnul Ponta, vesnicul urechist”.

Iata postarea lui Traian Basescu:

Neştiutorii de carte

VVPonta ameninţă public Ministerul Justiţiei că va da afară tot personalul dacă, pînă la următoarea şedinţă de guvern, nu-i prezintă soluţii pentru limitarea exporturilor de masă lemnoasă neprelucrată. Nu face asta, că o să le plăteşti salariile.

Vezi si: Noul Cod Silvic a ajuns la Comisia Europeana, la solicitarea Consiliului Concurentei

Dacă Ponta şi trîmbiţele propagandei lui vor să nu fie ridicoli şi să nu fie căpăciţi peste ceafă de Comisia Europeană, nu au a se atinge de libera circulaţie a mărfurilor, care este una din libertăţile fundamentale ale Uniunii Europene. Ce poate face guvernul este să elaboreze urgent un program de protejare şi salvare de la exploatare iraţională a pădurilor ca resursă naturală.

Vă asigur că nimeni în UE nu va protesta în faţa unui program de utilizare prudentă şi raţională a pădurilor în România, dar oricine va protesta în faţa unui program de îngrădire a liberei circulaţii a mărfurilor, fie această marfă şi buşteni sau cherestea.

Deci, Ponta dragă, dacă vrei să faci un bine minimal ţării, citeşte şi tu Tratatul de la Lisabona – la care eu am lucrat timp de trei ani şi pe care l-am semnat, iar Parlamentul României l-a ratificat – şi vezi că articolul care te ajută în găsirea soluţiei se află la capitolul mediu şi are numărul 191 .

Concluzie: nu îngrădirea liberei circulaţii a mărfurilor este soluţia, ci lansarea imediată a unui program de utilizare prudentă şi raţională a pădurii care să fie aprobat prin lege în regim de urgenţă. Prin acest program poţi limita drastic tăierile de pădure.

Văd că altfel ai rămas cu aceleaşi probleme din vremea MTO, adică nu citeşti şi faci politica naţională după ureche.
Cu siguranţă şi domnului Iohannis i-ar prinde bine citirea Tratatului de la Lisabona. L-ar ajuta în dialogul cu domnul Ponta, veşnicul urechist.

Stiri pe aceeasi tema

Pe fondul unei crize a fortei de munca, Guvernul a stabilit numarul de lucratori straini pentru anul 2020

Cristiana Petrariu Bota

Cristiana Anghel a facut circ in Parlament: Nu am fost de acord cu principiul contributivitatii, este o mare idiotenie

Cristiana Petrariu Bota

Generalul in rezerva Andrei-Marius Diamescu, numit consilier de stat pentru securitatea nationala in Guvernul Dancila

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult