2.2 C
România
28 februarie 2021
Turism

TRANSFAGARASAN: Din 2018 va fi deschis 9 luni pe an

Vesti bune pentru cei care utilizeaza DN7C, cunoscut tuturor sub numele de Transfagarasan. Reprezentanti ai Regionalei Brasov a CNADR au anuntat ca, incepand cu data de 1 iunie, Transfagarasanul va suferi un amplu proces de modernizare, de acest lucru ocupandu-se o firma de constructii din Portugalia, lucrarile, planificate a costa 67 de milioane lei, urmand a se intinde pe o perioada de 4 ani de zile.

In urma acestor lucrari, ar trebui ca, incepand cu anul 2018 sa putem circula pe cel mai frumos drum din Romania, noua luni pe an, in comparatie cu patru luni, cat se circula in acest moment.

Cele mai importante modernizari care se vor face Transfagarasanului, vor fi reparatia si constructia de copertine speciale, peste care vor putea sa cada avalansele, fara sa puna in pericol soferii care vor rula chiar si iarna pe acest drum, scrie bzb.ro, citat de realitatea.net.

Tocmai din cauza avalanselor de zapada si de pietre, constructorii portughezi nu vor putea lucra decat sase luni pe an, incepand din 1 iunie 2014. Din 1 iunie, soferii care vor circula pe Transfagarasan, vor rula cu restrictii de viteza, in asa fel incat si constructorii sa poata sa lucreze, conform CNADR.

Stiri pe aceeasi tema

Autoritatea Nationala pentru Turism (ANT) va fi condusa interimar de Mirela Matichescu

Cristiana Petrariu Bota

Cum sa ajungi in Grecia cu masina din Bucuresti in mai putin de 8 ore?

Teodora Badescu

Santo Stefano, satul cu peisaje idilice din Italia care va plateste sa va mutati acolo

Teodora Badescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult