5.9 C
România
23 septembrie 2021
Transportul cu metroul nu va fi intrerupt saptamana viitoare. Metrorex va achita catre Alstom o prima transa
Social

Transportul cu metroul nu va fi intrerupt saptamana viitoare. Metrorex va achita catre Alstom o prima transa

Transportul cu metroul nu va fi intrerupt saptamana viitoare, asa cum se anuntase initial. Metrorex va achita catre Alstom, o prima transa, de 25 de milioane de lei, din datoria de 132 de milioane de lei, astfel ca circulatia metroului nu se va mai desfasura cu program redus, incepand de luni.

„Referitor la informatiile difuzate in presa legate de intreruperea serviciilor de mentenanta asigurate de Alstom trenurilor de metrou, Metrorex face urmatoarele precizari: directorul general al Metrorex, Marin Aldea, a avut discutii cu directorul general al Alstom, Gabriel Stanciu si au ajuns la concluzia ca serviciile nu se vor suspenda incepand de luni, asa cum apare in presa, urmand ca impreuna sa identifice solutii pentru rezolvarea acestei situatii”, au anuntat reprezentantii Metrorex, prin intermediul unui comunicat de presa.

Totodata, reprezentantii celor doua institutii au stabilit ca plata primei transe, de 25 milioane lei sa se faca in perioada imediat urmatoare, urmand ca diferenta sa se plateasca esalonat pana la sfarsitul anului.

„In sensul celor precizate asiguram publicul calator ca serviciile de mentananta nu vor fi intrerupte, iar circulatia trenurilor de metrou nu va fi afectata”, au mai spus reprezentantii Metrorex.

Amintim ca Alstom, furnizor de servicii de intretinere, a notificat Metrorex pentru plata unor facturi restante de 132 de milioane de lei. Daca platile nu vor fi facute, firma isi va reduce activitatea de saptamana viitoare, a declarat Gabriel Stanciu, directorul Alstom Transport.

Situatia ar putea afecta transportul cu metroul. Metrorex nu a mai facut plati din octombrie anul trecut pentru serviciile de mentenanta prestate de Alstom.

„Metrorex va trebui sa asigure o trime din serviciul public si ne va notifica ce vrea, pentru a putea asigura acest lucru. Noi s-ar putea sa lucram mai mult sau mai putin. Nu am ajuns acolo, incercam sa rezolvam in mod amiabil, Metrorex incearca sa gasesca macar o parte din bani pana luni. Daca situatia va continua, vom opri din lucru”, a spus Stanciu.

Diretorul Alstom spune ca firma sa a ajuns la pragul maxim de expunere, iar creditele sunt scumpe, de unde nevoia de bani.

Stiri pe aceeasi tema

FLORII 2015. Crestinii sarbatoresc Duminica Floriilor. Obiceiuri, traditii si superstitii

Corina Alexandru

Jaf armat la o banca de pe Calea Moldovei din Bistrita

Bogdan

CM Handbal: Romania a invins Ungaria cu scorul de 21-17 (8-10)

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult