Economie

Tranzacționare de acțiuni: Cum să începeți

Nu oricine cumpără și vinde acțiuni este un trader, cel puțin în limbajul nuanțat al condițiilor de investiție. În funcție de cât de des cumpără și vând acțiuni, majoritatea se încadrează într-una dintre cele două tabere: traderi sau investitori.

Imaginea clasică a traderului este cea făcută celebră de filmele americane cu brokerii de pe Wall Street, care se manifestă nervos în fața monitoarelor și a valorilor acțiunilor de la bursă care se derulează, cumpărând și vânzând pe tot parcursul zilei. Investitorii, pe de altă parte, sunt de obicei implicați pe termen lung, cumpărând la intervale regulate și vânzând mult mai rar – sau deloc, cel puțin până la pensionare.

Tranzacționarea acțiunilor nu este întotdeauna ceea ce vedeți în filme, și este foarte posibil să o faceți chiar din confortul canapelei dvs. Totuși, ar fi bine să știți cu ce se mănâncă tranzacționarea acțiunilor, înainte de a face prima tranzacție. Pentru acest lucru există chiar și cursuri trading.

Ce este tranzacționarea de acțiuni?

Traderii cumpără și vând acțiuni pentru a valorifica fluctuațiile zilnice de preț. Acești traderi pe termen scurt pariază că pot câștiga câțiva euro în următorul minut, oră, zi sau lună, în loc să cumpere acțiuni într-o companie de top pe care să le păstreze ani sau chiar decenii.

Există două tipuri principale de tranzacționare cu acțiuni:

  • Tranzacționarea activă este ceea ce face un investitor care plasează 10 sau mai multe tranzacții pe lună. De obicei, aceștia folosesc o strategie care se bazează în mare măsură pe sincronizarea pieței, încercând să profite de evenimentele pe termen scurt (la nivel de companie sau bazate pe fluctuațiile pieței) pentru a obține profit în săptămânile sau lunile următoare.
  • Day trading este strategia folosită de investitorii care se joacă cu acțiunile precum cu un cartof fierbinte – cumpărând, vânzând și închizând pozițiile pe aceleași acțiuni într-o singură zi de tranzacționare, pasându-le mai puțin de afacerile subiacente. (Poziția se referă la suma unui anumit stoc sau fond pe care îl dețineți). Scopul traderului care face day trading este de a câștiga câțiva euro în următoarele câteva minute, ore sau zile, pe baza fluctuațiilor zilnice ale prețului.

Primii pași pentru a începe tranzacționarea la bursă

Dacă încercați pentru prima dată să tranzacționați acțiuni, să știți că majoritatea investitorilor care sunt cei mai câștigați sunt cei care se limitează la lucrurile simple și investesc într-o combinație diversificată de fonduri indexate cu costuri reduse pentru a obține – și acest lucru este esențial – o supraperformanță pe termen lung. .

Acestea fiind spuse, logistica tranzacționării acțiunilor începe cu doi pași:

1. Deschideți un cont de brokeraj

Tranzacționarea de acțiuni necesită finanțarea unui cont de brokeraj – un tip specific de cont conceput pentru a deține investiții. Dacă nu aveți deja un cont, puteți deschide unul cu un broker online în câteva minute. Dar nu vă faceți griji, deschiderea unui cont nu înseamnă că vă investiți deja banii. Îți oferă doar opțiunea de a face acest lucru odată ce ești pregătit.

2. Stabiliți un buget de tranzacționare cu acțiuni

Chiar dacă vă descoperiți un talent nebănuit în ceea ce privește tranzacționarea acțiunilor, alocarea a peste 10% din portofoliu acțiunilor individuale poate expune economiile la o volatilitate prea mare. Dar aceasta nu este singura regulă pentru a gestiona riscul. Alte lucruri de care trebuie să țineți cont sunt:

  • Investiți doar suma de bani pe care îți poți permite să o pierzi.
  • Nu folosiți bani care sunt alocați pentru cheltuieli pe termen scurt, care trebuie plătite, cum ar fi un avans sau școlarizare.
  • Reduceți 10% dacă nu aveți încă un fond de urgență sănătos și 10% până la 15% din venitul dvs. canalizat într-un cont de economii pentru pensii.

Stiri pe aceeasi tema

Ministerul Finantelor anunta modificarea regulilor fiscale prin ordonanta de Guvern. Cea mai controversata schimbare este aplicarea unei suprataxe la activele bancare, in functie de nivelul dobanzii interbancare ROBOR

Ioana Badulescu

SALARIZARE 2017. Unii angajati vor primi cate 400 de lei in plus la salariu. Vezi daca te incadrezi

Delia Ion

Firmele inca nu au o lege privind transferul contributiilor de la angajator la angajat si isi pastreaza reticenta legatura cu majorarea salariului brut cu circa 20%

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult