21.9 C
România
22 septembrie 2023
Social

Tranzitia de la invatamantul fizic la invatamantul exclusiv online, decisa astazi de Comitetul National de Situatii de Urgenta

Comitetul National de Situatii de Urgenta s-a reunit, duminica, pentru a discuta modul in care se va face tranzitia de la invatamantul fizic la invatamantul exclusiv online. Practic, se discuta modul in care elevii vor invata, incepand de luni. 

In sedinta Comitetului National de Situatii de Urgenta se discuta cum vor face elevii scoala in perioada in care Romania se va afla in carantina partiala, masura care se aplica incepand de luni.

Este nevoie de o decizie a comitetului prin care sa se faca tranzitia, ulterior prin ordin de ministru, de la invatamantul fizic la invatamantul exclusiv online.

Se discuta si posibilitatea ca gradinitele sa isi desfasoare activitatea in sistem online. Initial se stabilise ca after-school-urile si cresele sa fie deschise. Deciziile se vor lua in cursul zilei de astazi.

Eliminarea tezelor, organizarea unor webinarii pentru profesori si posibilitatea primirii acasa a materialelor didactice de catre copiii care nu au acces la internet se numara printre masurile anuntate de ministrul Educatiei, Monica Anisie, in contextul in care de luni toate scolile trec la invatamant online.

„Multi contestatari ai acestor masuri vorbesc despre rata scazuta a infectarilor in scoala, venind cu exemplul altor tari din Europa, unde invatamantul continua in varianta clasica. Aceasta abordare este una extrem de periculoasa, pentru ca prezinta incomplet realitatea! Potrivit specialistilor, mare parte dintre copii sunt potentiali transmitatori asimptomatici ai virusului. Prin urmare, cifrele referitoare la rata infectarii in randul elevilor nu prezinta o imagine elocventa a situatiei”, motiveaza Monica Anisie trecerea la scoala online, intr-o postare pe Facebook.

Oficialul a prezentat o serie de masuri luate la minister pentru trecerea totala la invatamant online. Conform acesteia, toti profesorii care au nevoie de indrumare pentru invatarea online vor beneficia, incepand de marti, de webinarii, pentru fiecare materie, coordonate de experti din minister.

De asemenea, ea a anuntat ca saptamana viitoare vor fi distribuite in tara inca 18.000 de tablete, iar copiii fara acces la internet vor primi acasa materiale didactice.

„Fac un apel catre toti inspectorii sa verifice realizarea orelor online conform orarului si programei si ii rog pe directorii de unitati de invatamant sa actioneze in consecinta in cazul in care un cadru didactic refuza sa isi tina orele. La Vrancea si Dambovita s-au luat deja astfel de masuri. Ii rog si pe parinti sa semnaleze scolii daca observa astfel de situatii”, a mai scris Monica Anisie.

Ea a mai anuntat ca de saptamana viitoare va fi pus la dispozitie, la nivel de judet, un telverde pentru profesori, elevi si parinti, unde vor fi raspunsuri si solutii la probleme punctuale.

Toate scolile si gradinitele trec, de luni, in online, pe fondul cresterii numarului de cazurid e Covid-19.

Incepand de luni, toate scolile din Romania, indiferent de scenariul in care se afla localitatea unde se afla, se muta in online, in ciuda recomandarilor OMS ca scolile sa ramana deschise si in contradictie cu masurile luate in multe state europene.

In Romania, presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca printre masurile de carantinare partiala este si inchiderea tuturor scolilor la nivel national si trecerea la invatamantul online, cel putin pentru urmatoarele 30 de zile. Anuntul presedintelui, dublat ulterior de o hotarare de guvern, a starnit un val de nemultumiri. Aproape jumatate dintre parinti considera ca inchiderea scolilor nu este una buna pentru sistemul de educatie, iar 45,2% dintre ei cred aceasta decizie ca fiind una necesara, conform unui sondaj al Federatiei Nationale a Asociatiilor de Parinti (FNAP).

Related posts

Firmele cu peste 99 de angajati au primit recomandarea de a decala programul de lucru al angajatilor. La stat, masura este obligatorie

Lucy Ionesco

Victor Ponta audiat la DNA in dosarul cumnatului sau, Iulian Hertanu

Lucy Ionesco

Inmormantarea lui Daniel Prodan va avea loc sambata la cimitirul Sfantul Nicolae din Pipera

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult