Tratamentul care vindeca cancerul, descoperit din greseala. 90% din tumori ar putea fi tratate datorita malariei

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota octombrie 15, 2015 23:54

Tratamentul care vindeca cancerul, descoperit din greseala. 90% din tumori ar putea fi tratate datorita malariei

Tratamentul care vindeca cancerul a fost descoperit intamplator de o echipa de cercetatori din Canada si Danemarca. Oamenii de stiinta incercau sa gaseasca o metoda prin care sa protejeze femeile insarcinate de malarie, insa au facut o descoperire care ar putea schimba complet modul in care sunt tratate cazurile de cancer. 90% din tumorile canceroase ar putea fi tratate astfel.

Echipa de cercetatori cauta o metoda prin care sa protejeze femeile insarcinate de malarie, boala avand un efect extrem de puternic asupra lor. Numai ca, in timpul experimentelor, oamenii de stiinta au descoperit ca malaria ar putea juca un rol decisiv in lupta impotriva cancerului, scrie site-ul Stirilor Pro TV, citand presa internationala.

Concret, un carbohidrat de care se ataseaza parazitul in placenta femeilor insarcinate este identic cu un carbohidrat gasit in tumorile canceroase. Oamenii de stiinta au creat o proteina pe care o foloseste parazitul de malarie pentru a se atasa de placenta si au adaugat o toxina, combinatie care cauta celulele canceroase care o absorb. Toxina este apoi eliberata si ucide celulele bolnave.

Dragos Serban, un elev din Constanta, a inventat un program de detectare a cancerului

TRATAMENT IMPOTRIVA CANCERULUI: Tutunul poate distruge celulele canceroase

Acest test a fost deja efectuat pe mai multi cobai, iar rezultatele au fost incurajatoare. Cercetatorii spera ca vor putea sa testeze aceasta descoperire si pe oameni in urmatorii patru ani. Intrebarea pe care si-o pun este daca poate corpul uman sa tolereze dozele necesare fara a dezvolta efecte secundare.

“Suntem optimisti, proteina pare a se atasa doar de placenta si de celulele canceroase”, spune Ali Salanti de la Universitatea din Copenhaga.

Se estimeaza ca 90% din tumori ar putea fi tratate astfel. Pana acum, din testele facute pe cobai in laborator, a rezultat:
– Tumorile limfomului non-Hodgkin: tumorile au fost reduse cu aproape 75%
– Cancerul de prostata: tumorile au disparut in 2 din cei 6 soareci testati, la o luna de la prima doza
– Cancer osos, in metastaza: 5 din cei 6 soareci erau vii dupa 8 saptamani, fata de niciunul in grupul de control.

Comentezi?

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de titluri senzationale, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus. 

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.