Breaking News

Tratamentul experimental Regeneron REGN-COV2 administrat lui Trump este un medicament pe baza de anticorpi monoclonali

Presedintele SUA Donald Trump a fost transportat, aseara, la spitalul militar Walter Reed, un centru medical din Maryland, in apropiere de Washington DC, ca masura de precautie dupa ce liderul american a fost testat pozitiv pentru COVID-19. Medicul de la Casa Alba a declarat ca presedintele este „obosit, dar cu dispozitie buna”. Trump este tratat cu Remdesevir, iar initial i s-a administrat un cocktail experimental, REGN-COV2, dezvoltat de Regeneron.

Tratamentul este unul experimental, o combinatie de anticorpi de coronavirus si pana acum a fost administrat unui numar de aproximativ 250 de persoane, iar Donald Trump a primit aceasta doza intr-o cantitate mai mare (8 grame – n.r.) decat uzual.

Regeneron Pharmaceuticals, Inc. este o companie americana de biotehnologie cu sediul in Tarrytown, New York, potrivit site-ului companiei. Compania a fost fondata in 1988.

REGN-COV2 , un nou cocktail antiviral cu anticorpi aflat in faza de testare

Regeneron precizeaza ca noul cocktail antiviral REGN-COV2 este studiat in prezent atat pentru potentialul sau atat de a trata infectia cu COVID-19, dar si de a preveni boala.

„Eforturile noastre in descoperire a unui tratament pentru Covid-19 se deruleaza inca de la inceputul anului, cand am produs sute de anticorpi neutralizatori de virusi la soareci si am identificat anticorpi cu performante similare de la supravietuitorii COVID-19 umani. Pana in luna iunie, am mutat cei doi anticorpi puternici care formeaza REGN-COV2 in linii de productie celulara in scopuri de productie pe scara larga si am inceput studiile clinice”, precizeaza Regeneron.

REGN-COV2 este un medicament aflat in faza de testare, iar siguranta si eficacitatea acestuia nu au fost pe deplin evaluate de nicio autoritate de reglementare.

REGN-COV2 este in prezent studiat in patru cercetari clinice in faza finala: doua studii de faza 2/3 pentru tratamentul pacientilor spitalizati si ne-spitalizati cu COVID-19 , un studiu de faza 3 pentru recuperarea pacientilor spitalizati cu COVID-19 din Marea Britanie si un studiu de faza 3 pentru prevenirea COVID-19 la persoanele neinfectate care prezinta un risc ridicat de expunere la un pacient cu COVID-19 (cum ar fi colegul de camera al pacientului).

Studiul din faza 3 se desfasoara in comun cu National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID), parte din National Institutes of Health (NIH). Siguranta REGN-COV2 este, de asemenea, evaluata intr-un studiu cu voluntari si se afla in faza 1.

Datele preclinice demonstreaza eficacitatea REGN-COV2

„In septembrie, am anuntat datele timpurii care arata efectul cocktailului nostru de anticorpi asupra incarcaturii virale si a simptomelor la 275 de pacienti COVID-19 ne-spitalizati”, mai precizeaza compania farmaceutica.

Datele preclinice demonstreaza eficacitatea REGN-COV2 la primate si hamsteri si capacitatea sa de a reduce incarcatura virusului din caile respiratorii inferioare si superioare si de a reduce impactul patologic indus de virus atunci cand este administrat profilactic sau terapeutic.

De asemenea, doua studii publicate in Science detaliaza potentialul REGN-COV2 de a proteja impotriva infectarii cu SARS-CoV-2.

Cocktailul de anticorpi ar putea fi disponibil mult mai devreme decat un vaccin

Regeneron Pharmaceuticals a anuntat, la inceputul lunii iulie, initierea studiilor clinice in ultima faza in cazul REGN-COV2, cocktail-ul cu anticorp dublu pentru tratamentul si prevenirea COVID-19. Studiul de faza 3 evalueaza capacitatea REGN-COV2 de a preveni infectia in randul persoanelor neinfectate care au avut o expunere apropiata la un pacient infectat cu COVID-19.

„Realizam simultan studii pentru a ajunge cat mai repede sa avem o solutie potentiala pentru prevenirea si tratarea infectiilor cu COVID-19, chiar si in mijlocul unei pandemii globale in curs de desfasurare”, a spus George D. Yancopoulos, cofondator si presedinte al Regeneron.

„Suntem incantati sa colaboram cu NIAID pentru a studia REGN-COV2 in incercarea noastra de a preveni in continuare raspandirea virusului cu un cocktail de anticorpi virali care ar putea fi disponibil mult mai devreme decat un vaccin”, a adaugat el.

REGN-COV2 – Rezultate bune

Regeneron a anuntat, la sfarsitul lunii septembrie, primele date dintr-o analiza descriptiva a studiului sau de faza 1/2/3 asupra cocktailului sau de anticorpi REGN-COV2.

Studiile demonstreaza ca medicamentul a redus infectia si timpul de ameliorare a simptomelor in cazul pacientilor internati cu COVID-19.

„Dupa cateva luni de munca extrem de grea a echipei noastre, suntem foarte multumiti sa vedem ca cocktailul Regeneron cu anticorpi REGN-COV2 a redus infectia si simptomele asociate la pacientii infectati cu COVID-19. REGN-COV2 ar putea oferi un substitut terapeutic pentru raspunsul imun natural.  ”, a spus George D. Yancopoulos, presedinte si sef stiintific al Regeneron.

Medic roman stabilit in SUA, despre starea presedintelui SUA

„Situatia lui probabil nu este asa de buna asa cum s-a sperat initial, deoarece acest medicament se da doar la persoane care au forme de boala moderate spre grave. Transferarea presedintelui la spitalul Walter Reed din nou ne spune ca este intr-o conditie mai serioasa decat s-a crezut initial”, a spus la Digi 24 dr. Adrian Popp, medic roman stabilit in SUA.

Spitalul Walter Reed este cel mai mare spital militar din capitala americana in care se trateaza de obicei personalitatile politice si militare. „Au echipamente foarte bune si sunt un spital universitar cu experti de renume mondial, deci Donald Trump se va afla intr-o clinica foarte experimentata. Dansii au acces la medicamentele cele mai importante si la expertii care sunt necesari pentru a avea grija de sanatatea presedintelui”, a aratat dr. Adrian Popp.

„Donald Trump are peste 65 de ani si este supraponderal si acesti doi factori de risc il pun intr-o situatie de a face probabil o forma mai severa de coronavirus. Faptul ca deja i s-au dat acesti anticorpi este o alta indicatie ca sanatatea lui este in pericol in acest moment. Noi stim ca acest medicament trebuie dat cat mai repede cu putinta pentru a administra acesti anticorpi care credem ca vor ajuta la combaterea bolii si vor face ca ulterior vindecarea sa se faca mai usor. Sunt convins ca presedintele probabil are deja o forma de pneumonie sau probabil si o anumita insuficienta respiratorie, ceea ce i-a facut pe experti sa-i administreze acest medicament”, a mai spus medicul.

Acest medicament este doar experimental, este cumva asemanator cu plasma convalescenta de COVID. Se extrag anticorpii cei mai importanti si se creeaza acest medicament. „Noi nu avem inca acces la acest medicament decat prin protocoale de cercetare, nu este aprobat de Agentia Medicamentului, FDA-ul, din America. Presedintele a avut acces probabil printr-o procedura care se numeste compassionate use (autorizare pe baza individuala), in cadrul unui protocol de cercetare”, a explicat dr. Adrian Popp.

Potrivit medicului roman, este de asteptat ca acest medicament din concentrat de anticorpi sa fie tolerat destul de bine. Prin administrarea acestui medicament se incerca anihilarea virusului sau impiedicarea unei evolutii severe a bolii. Se da la inceputul bolii, in speranta ca boala se va manifesta intr-o forma mult mai usoara.

„Nu inseamna ca presedintele nu poate produce anticorpi. Sunt convins ca chiar daca are peste 65 de ani si chiar daca este supraponderal, imunitatea lui este probabil normala, dar medicamentul in sine il ajuta sa lupte cu boala mai usor”, a explicat dr. Adrian Popp, medic la New York.

 

Stiri pe aceeasi tema

Iohannis a prezentat concluziile rapoartelor MAI si STS in cazul Caracal: Am ajuns aici pentru ca guvernele din ultimii ani au umplut tara de incompetenti in functii

Ioana Badulescu

Ministrul Sanatatii: Romania are centre de carantina in toata tara, supermarketurile au stocuri de alimente pentru o perioada buna de timp

Cristiana Petrariu Bota

Incendiu la Spitalul Judetean Neamt soldat cu 10 morti si 5 raniti. Este cel mai grav bilant dupa tragedia de la Colectiv

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult