-3.9 C
România
10 ianuarie 2021
Trei din zece romani nu isi permit o masina, arata datele Eurostat. Procentul ne claseaza pe ultimul loc in UE
Social

Trei din zece romani nu isi permit o masina, arata datele Eurostat. Procentul ne claseaza pe ultimul loc in UE

O persoana din trei (29,8%) din Romania nu-si poate permite o masina, mult peste media europeana de 7%, procentul situandu-ne pe ultimul loc in uniune, arata datele pentru anul 2017 ale Eurostat. Procentul a scazut, totusi, in Romania, de la 33% in 2016. 

Inaintea Romaniei se afla Bulgaria (20,6%) si Ungaria (20,1%). La capatul opus, cel mai mic procent al celor care nu isi permit un automobil se afla Cipru si Malta (1,7%), urmate de Luxemburg (2,2%) si Franta si Italia (2,7%).

In ansamblul uniunii procentul celor ce nu-si permit masini a scazut cu 0,7% puncte procentuale in 2017, de la 7,7% in 2016. Scaderi au fost inregistrate in majoritatea statelor membre, cu exceptia Austriei (+0.4pp), Danemarcei (+0.3 pp), Luxembourgului (+0.2pp), Frantei (+0.1pp), in timp ce Olanda a ramas la 6,4%.

Stiri pe aceeasi tema

Ce probleme sunt in spitalele din Romania: Putini medici, spatii improprii si supraglomerarea UPU

Cristiana Petrariu Bota

Asociatia pentru Protectia Pacientilor: Pacientii neasigurati care merg la Urgenta ar trebui sa plateasca sau sa fie trimisi in ambulatorii

Cristiana Petrariu Bota

Vadim Tudor, de urgenta la spital din cauza unor probleme cardiace

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult