Opt militari romani au fost raniti in Afganistan intr-un atentat cu masina-capcana, fiind dusi la Spitalul Militar din Kandahar
Breaking News

Trei militari romani au fost raniti in Afganistan, unul este in stare grava. Militarii erau de la batalionul din Focsani

Vesti triste din Afganistan. Trei militari romani au fost raniti, vineri dimineata, in teatrul de operatiuni din Afganistan. Doi dintre militarii raniti sunt in stare stabila, insa al treila are rani grave, potrivit Ministerului Apararii Nationale (MApN).

Militarii au fost introdusi in teatrul de operatiuni din Afganistan in luna august si erau de la un batalion din Focsani. Cei trei militari romani au fost raniti in jurul orei 10.00 (ora Romaniei) in regiunea Kandahar, cand un autovehicul capcana a intrat in blindatul lor si a explodat.

Toti cei trei militari romani raniti in Kandahar se afla internati in spital si li se aplica proceduri medicale. Numele militarilor raniti vor fi facute publice dupa ce vor fi informate familiile.

„Trei militari din Batalionul 280 Infanterie Protecția Forței din Focșani au fost răniți vineri, 15 septembrie, în Afganistan, în jurul orei 10.00, ora României, în timpul unei misiuni în zona de responsabilitate.

Militarilor li s-a acordat primul ajutor la fața locului, după care au fost evacuați la cel mai apropiat spital militar. Doi sunt în stare stabilă, al treilea fiind grav rănit.

Militarii se aflau într-un convoi de patru autovehicule MRAP (Mine-Resistant Ambush Protected), în regiunea Kandahar, când un autovehicul capcană (VBIED – Vehicle-Borne Improvised Explosive Device) a intrat în blindatul lor.

Numele militarilor vor fi făcute publice după anunțarea familiilor”, transmite MApN intr-un comunicat de presa.

Articole asemănătoare

Populatia Romaniei va scadea cu 17% pana in 2050, tara noastra fiind in topul tarilor din Europa de Est cu cea mai intensa depopulare

Ioana Badulescu

Recesiunea ameninta mai multe state importante. Printre acestea se numara Marea Britanie, Germania, Italia si SUA

Lucy Ionesco

Guvernul Ciolos a depus juramantul la Cotroceni, dupa ce a primit votul de incredere in Parlament

Lucy Ionesco