Trotuarul Senzorial de la Constanta
Lifestyle

Trotuarul Senzorial, un concept unic pentru Romania, a fost realizat la Constanta

Trotuarul Senzorial, un concept unic pentru Romania, a fost realizat la Constanta. Trotuarul Senzorial creează o zonă specială în atmosfera constănţeană, un loc cald în care lucrările artistice sunt expuse sub cerul liber şi pot fi admirate de toata lumea. Adrian Gemănaru, psihologul român nominalizat, anii trecuţi, la World Autism Festival, este cel care a elaborat noul proiect, care este destinat copiilor cu nevoi speciale din Constanţa. ”Trotuarul Senzorial”, un concept unic în ţara noastră, realizat într-un loc public.

În construcţia ineditului proiect, au contribuit şi angajaţii Primăriei din Constanţa, dar şi copii şi artişti în desene 3D. “Trotuarul Senzorial” foloseşte materiale dintre cele mai diverse, precum nisip, piatră, lemn, culori şi textile speciale, astfel încât acesta să redea cât mai fidel atmosfera “salbatică” a naturii şi să-i conducă pe copii spre integrare senzorială în mediul înconjurător.

”După succesul pe care l-am avut cu proiectul Spaţiul Senzorial, am decis să extindem proiectul şi către exterior, în spaţiul public. Trotuarul Senzorial creează o zonă specială în atmosfera constănţeană, un loc cald în care lucrările artistice sunt expuse sub cerul liber şi pot fi admirate de orice curios. Întregul concept cuprinde o îmbinare din mai multe elemente, unite toate într-o temă a naturii sălbatice. Toate acestea sunt aduse într-o poveste frumoasă: desene 3D, colace marinăreşti, trunchiuri de copaci, parame groase, nisip, pietre sau bucăţi de lemn. Faptul că trebuie să te descalţi, să rămâi în picioarele goale în mijlocul Constanţei, pentru a putea să simţi sub tălpi, texturile trotuarului senzorial, trezeşte o stare aparte, de parcă te teleportezi în mijlocul naturii. Este cunoscut faptul că talpa piciorului reprezintă o hartă senzorială a întregului corp, iar toate organele noastre interne au corespondenţă în talpa piciorului. Beneficiarii principali ai proiectului sunt copiii diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist, însă îi invităm pe toţi constănţenii şi turiştii să vină oricând pentru a se bucura de natură în … mijlocul oraşului”, declară psihologul Adrian Gemănaru, preşedintele Centrului de Psihologie “Marea Neagra” şi coordonatorul proiectului.

Tema întregului concept este Children Wild Nature şi este realizat din materiale rezistente la intemperii, find pus în scenă în faţa sediului Centrului de Psihologie “Marea Neagră”, din Constanţa, str. Andrei Muresanu nr. 8.

Articole asemănătoare

Patrick Hardison a suferit o grefa totala de fata, fiind cea mai completa de pana acum

Lucy Ionesco

MPFM SEZON 4. Carmen este considerata responsabila pentru despartirea de Danut

Bogdan

Dinu Sararu si-a lansat noua carte „Ura din ochii vulpii”, romanul unei dezamagiri

Lucy Ionesco