Trump a anulat toate intalnirile programate pentru joi la Bruxelles, inclusiv cea cu Iohannis

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu iulie 12, 2018 10:55

Trump a anulat toate intalnirile programate pentru joi la Bruxelles, inclusiv cea cu Iohannis

Donald Trump a anulat toate întâlnirile programate pentru joi la Bruxelles, inclusiv cea cu presedintele Klaus Iohannis. Asadar intâlnirea bilaterală dintre președintele Klaus Iohannis și președintele american Donald Trump, programată joi, la ora 11.00, la Bruxelles, în marja summitul-ului NATO, a fost anulată.

Trump avea programată, joi dimineață, participarea la reuniunea Consiliului Nord Atlantic la nivel de șefi de stat și de Guvern cu Georgia și Ucraina, care trebuia să se încheie la ora 10.00. Discuțiile s-au dovedit tensionate, fiind centrate pe bugetele de Apărare, și s-au prelungit, astfel încât Trump și-a anulat toate întâlnirile bilaterale.

”Președintele Donald Trump trebuia să iasă de la reuniune și participe la întâlnirile bilaterale. În cadrul reuniunii au fost discuții contradictorii și a trebuit să rămână în sală. Au fost scoase statele partenere și au rămas doar aliații. Reuniunea continuă și la această oră, în formatul de miercuri (1+1)”, au declarat sursele.

Întâlnirea Trump – Iohannis, inițial confirmată de Administrația Prezidențială, a dispărut de pe agenda oficială a Președinției.

Summit-ul NATO de la Bruxelles se desfășoară într-un climat tensionat, după ce președintele american a acuzat că „Germania este controlată de Rusia”.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.