Breaking News

Trump a format administratia miliardarilor! Niciodata in istoria SUA nu s-au mai regasit atat de multi miliardari intr-un singur Cabinet!

Presedintele ales al SUA, Donald Trump, a adus in echipa sa un val de milionari si miliardari, care vor pune umarul la marea schimbare a Americii promisa in campania electorala. Trump a format deja administratia miliardarilor si putem spune ca niciodata in istoria SUA nu s-au mai regasit atat de multi miliardari intr-un singur Cabinet! Oliver Kühn de la publicatia Frankfurter Allgemeine Zeitung face o analiza, intr-un articol publicat pe site-ul Deutsche Welle, a „cabinetului super-bogatilor a la Trump”.

„Asa sa arate oare ruptura de vechile elite? Alegatorii lui Donald Trump ar trebui sa aiba indoieli”, comenteaza Oliver Kühn de la publicatia Frankfurter Allgemeine Zeitung, subliniind totodata ca niciodata in istoria Statelor Unite nu s-au mai regasit atat de multi miliardari intr-un singur Cabinet. Desi bogatia nu este de condamnat, cu atat mai putin in Statele Unite, aceste nominalizari ii pot pune la incercare credibilitatea lui Donald Trump.

Donald Trump, viitorul presedinte american, nu este cel mai bogat din formula care urmeaza sa conduca destinele Americii incepand din 20 ianuarie 2017, desi are o avere care insumeaza aproximativ 3,7 miliarde de dolari, potrivit estimarilor Forbes.

Responsabila de educatie urmeaza a fi Betsy DeVos provenita dintr-o familie cu o avere de 5,1 miliarde de dolari. Ministrul economiei, Wilbur Ross, se lauda cu o agoniseala de 2,9 miliarde iar adjunctul lui, Todd Ricketts, face si el parte din clubul miliardarilor. si viitoarea responsabila de la Ministerul Transporturilor, Elaine Chao, detine cateva miliarde de dolari. in cazul in care Harold Hamm va fi numit la conducerea Ministerului Energiei, la toate miliardele cabinetului Trump se vor mai adauga inca 15. Comparativ cu aceste averi, cele 40 de milioane cu care se lauda bancherul de la Goldman-Sachs, Steve Mnuchin, pe care Trump si-l doreste la conducerea finantelor, il fac sa para mai degraba sarac.

Trump l-a numit pe generalul James „Mad Dog” Mattis in functia de viitor sef al Pentagonului

Bogatia nu este de condamnat, cu atat mai putin in sistemul politic american, unde doar campania electorala pentru un loc in Senat costa cateva milioane de dolari. Dar aceste nominalizari ii pun deja la incercare credibilitatea lui Trump. Luni bune, el a promis tuturor celor dispusi sa il asculte ca, in cazul in care va castiga alegerile, va asana mlastina de la Washington. Aceasta populista promisiune i-a adus voturile majoritatii albilor, din paturile sociale mai putin avute. Acesta promisiune l-a facut simpatic si in randul democratilor, dat fiind ca miza pe acelasi principii precum Bernie Sanders – care se auto-declara ca fiind socialist.

Tocmai pentru acesti alegatori, nominalizarile pentru Cabinetul Trump vor fi greu de acceptat, dat fiind ca viitori responsabili fac parte din patura bogata de pe Coasta de Est, a caror suprematie urma sa fie curmata de Trump. Nu este de mirare atunci, ca mai ales democratii sar acum pe Trump, amintindu-i de promisiunile electorale si, desi nu s-a instalat inca la Casa Alba, acuzandu-l de „incalcarea cuvantului dat”. Trump si a sa echipa motiveaza alegerile prin faptul ca cei mai multi dintre nominalizati nu fac parte din clasa politica si astfel pot vedea mai bine ce trebuie schimbat la Washington. In plus, bogatia ii face incoruptibili si prin ceea ce au acumulat pana acum au dovedit deja ca sunt „invingatori”.

E greu de inteles cum un Cabinet format din miliardari si milionari poate lua pulsul americanilor din clasa de mijloc pentru a decide in ce masura le poate usura traiul. E adevarat ca a fost anuntata o reducere a impozitului pe venit, de care ar urma sa profite in medie angajatii. Dar mult mai mult vor profita in mod direct bogatasii. in cazul in care, in urmatorii patru ani, bogatii vor beneficia de scutiri de impozite, iar cei cu venituri mici si medii nu vor avea parte de o viata mai buna, atunci rezervorul dezamagitilor si al furiosilor, cu ale caror nemultumiri a jonglat cu multa virtuozitate Trump, va deveni si mai mare. in plus, vom asista la triumful capitalsimului in detrimentul democratiei.

Iti recomandam site-ul Deutsche Welle pentru cele mai documentate analize de politica externa.

Iti recomandam si: MAKE AMERICA GREAT AGAIN! Planul lui Trump de a reface prestigiul SUA se axeaza pe securitate, economie si fiscalitate

Donald Trump castiga cea mai crancena lupta pentru Casa Alba. Ce se intampla cu America dupa alegeri?

Articole asemănătoare

Premiul Nobel pentru Pace 2018 a fost castigat de medicul Denis Mukwege si de activista Nadia Murad pentru efortul de a pune capat folosirii violentei sexuale ca arma de razboi

Ioana Badulescu

INS: Romania are cea mai mare inflatie din ultimii ani, pe fondul cresterii preturilor la produsele alimentare si nealimentare

Lucy Ionesco

Ministrul Economiei: Din 15 aprilie vom putea produce suficiente masti sa ajunga la populatie si la medici

Lucy Ionesco