Trump, discurs amenintator la Adunarea Generala a ONU: Nu vom avea alta optiune decat sa distrugem total Coreea de Nord
Externe

Trump, discurs amenintator la Adunarea Generala a ONU: Nu vom avea alta optiune decat sa distrugem total Coreea de Nord

Presedintele SUA, Donald Trump, a avut un discurs amenintator la adresa Coreei de Nord in fata Adunarii Generale a ONU. Deloc retinut in exprimare, Donald Trump a declarat in fata ONU ca liderul nord-coreean, Kim Jong Un, este un „om-racheta” imbarcat intr-o „misiune sinucigasa pentru el si pentru regimul sau”.

Apoi, Trump a continuat in aceeasi nota. In cazul unui atac lansat de Phenian, Trump a avertizat ca Statele Unite vor fi nevoite sa se apare sau sa-si apare aliatii: „Nu vom avea alta optiune decat sa distrugem total Coreea de Nord„.

Liderul de la Casa Alba a catalogat Coreea de Nord drept un „regim viciat” si a tinut sa-l avertizeze din nou pe liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, ca se lanseaza intr-o „misiune sinucigasa”.

Declaratiile lui Trump vin dupa saptamani de tensiuni in jurul programelor nucleare si balistice interzise ale Phenianului, care isi dezvolta ambitiile militare in pofida multiplelor sanctiuni. Coreea de Nord a efectuat recent al saselea test nuclear si a lansat o racheta pe o distanta neasteptata deasupra Japoniei.

Totodata, liderul nord-coreean Kim Jong Un a afirmat sambata ca se apropie de detinerea armei nucleare, iar obiectivul Phenianului este „un echilibru de forte” cu Statele Unite, o noua provocare dupa ce ONU condamnase „ferm” cel mai recent tir de racheta nord-coreean.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a tinut si el sa transmita un avertisment: „Comportamentul nesabuit al Coreei de Nord este o amenintare globala si necesita un raspuns global”.

Stiri pe aceeasi tema

Parlamentul de la Barcelona a votat independenta regiunii Catalonia fata de Spania

Ioana Badulescu

Inca o zi neagra in Italia: 793 de morti in ultimele 24 de ore. Numarul total al decedatilor a ajuns la 4.825

Cristiana Petrariu Bota

Discursul lui Donald Trump despre starea natiunii, primit cu scepticism atat de opozitia democrata, cat si de un numar crescand de republicani

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult