Deutsche Welle: Febra Trump continua. Vestea buna este ca va exista o opozitie serioasa la planurile scandaloase ale Casei Albe
Breaking NewsExterne

Trump le sugereaza locuitorilor din Carolina de Nord sa voteze de doua ori, o data prin posta, o data in persoana. Activisti: Este ilegal, nu-l ascultati pe presedinte

Presedintele Statelor Unite, Donald Trump, a sugerat miercuri ca alegatorii din statul Carolina de Nord ar trebui sa voteze de doua ori in alegerile din noiembrie, o data in persoana si o data prin corespondenta, pentru a se asigura ca votul lor a fost luat in calcul, transmite CNN.

„Deci, lasati-i sa-l trimita (votul prin posta) si lasati-i sa mearga la vot”, a spus Donald Trump intr-un interviu pentru WECT-TV in Wilmington, Carolina de Nord, cand a fost intrebat despre securitatea voturilor prin corespondenta. „Si daca sistemul este atat de bun precum sustin ei, este evident ca ei nu vor putea vota in persoana”, a spus liderul de la Casa Alba.

A vota mai mult decat o data in alegeri este ilegal, noteaza Reuters.

Activistii si-au exprimat ingrijorarea in legatura cu afirmatiile lui Donald Trump, declarand ca ce a sugerat el constituie o incalcare a legii si indemnand populatia sa nu dea ascultare sugestiei lui.

„Sa votezi de doua ori este ilegal. Nu-l ascultati pe presedinte”, a subliniat pe Twitter Uniunea Americana pentru Libertati Civile.

Procurorul general al SUA, William Barr, a afirmat miercuri ca voturile prin corespondenta pentru alegerile din 3 noiembrie ar putea fi vulnerabile in fata fraudarii, afirmatie ce a rezonat cu argumentul folosit de Trump pentru a denunta utilizarea votului prin posta.

Trump a afirmat inainte de aceasta ca metoda de votare prin corespondenta este susceptibila la fraudari pe scara larga, chiar daca experti asigura ca fraudarea votului de orice fel este extrem de rara in SUA.

A vota prin corespondenta nu este ceva nou in SUA: aproape unul din patru alegatori si-a exprimat votul in alegerile prezidentiale din 2016 in acest mod.

Un numar record de voturi prin posta este asteptat in alegerile din 3 noiembrie, date fiind ingrijorarile cu privire la votarea in persoana in timpul pandemiei de coronavirus.

Donald Trump i-a acuzat pe democrati ca incearca sa fure alegerile fortand utilizarea votului prin corespondenta. Echipa de campanie a lui Trump a dat recent in judecata state precum New Jersey si Nevada pentru extinderea accesului la votul prin posta.

Democratii sustin ca Trump si colegii republicani incearca sa suprime votul prin corespondenta pentru a ajuta tabara lor.

 

Articole asemănătoare

Ministerul Muncii va anunta calendarul platii pensiilor pe anul 2021

Ioana Badulescu

Platforma IMM Invest, unde companiile pot accesa credite garantate, nefunctionala imediat de la lansare

Lucy Ionesco

Trei cetateni romani sunt dati disparuti dupa o avalansa inregistrata in centrul Italiei

Delia Ion