Ministrul Justitiei Tudorel Toader
Politica

Tudorel Toader: Cand am preluat mandatul am primit promisiuni ca nu vor fi presiuni politice. Voi prezenta un raport asupra activitatii DNA joia viitoare

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a sustinut joi o declaratie de presa, in care a vorbit punctual despre dezbaterile din spatiul public referitoare la functionarea sistemului judiciar, precizand ca va prezenta un raport complet asupra activitatii Ministerului Public si implicit a DNA joia viitoare. Ministrul nu a raspuns niciunei intrebari din partea jurnalistilor. 

Totodata, Tudorel Toader a tinut sa ublinieze ca, la preluarea mandatului de ministru al Justitiei, a primit promisiuni ca nu vor fi presiuni politice asupra sa.

„Am primit promisiuni cand am preluat mandatul ca nu vor fi presiuni politice. Voi prezenta un raport asupra activității Ministerului Public, inclusiv DNA, joia viitoare”, a spus ministrul Justitiei.

Ministrul Justitiei a anunţat, că săptămâna viitoare va prezenta în Parlament raportul de activitatea a DNA, DIICOT şi Ministerului Public. El a ţinut să precizeze că înainte de a accepta postul de ministru a primit garanţii de neimplicare a factorului politic în activitatea Ministerului Justiţiei, fapt care s-a respectat şi se respectă şi în prezent:

„Înainte de a accepta demnitatea de ministru al Justiţiei am discutat cu liderii coaliţiei de guvernare. Am primit garanţii de neimplicare a factorului politic în activitatea Ministerului, în deciziile pe care le voi lua ca ministru al Justiţiei, ceea ce s-a respectat şi se respectă şi în prezent”.

Ministrul Justiţiei a susţinut o declaraţie de presă, în care a ţinut să vorbească despre vizita pe care a făcut-o în Japonia şi pe care, „deşi urmau şi alte întrevederi”, a fost nevoit să o întrerupă la solicitarea premierului Viorica Dăncilă, „date fiind dezbaterile din spaţiul public referitoare la funcţionarea sistemului judiciar”.

Ministrul Justitiei a mai spus că înaintea şedinţei de Guvern de joi a avut o discuţie cu premierul, care i-a solicitat să facă publică evaluarea sa privind activitatea Ministerului Public.

Ministrul Justiţiei a afirmat că, potrivit legii, va prezenta în Camerele reunite ale Parlamentului raportul de evaluare a activităţii Ministerului Public, DIICOT şi DNA.

Stiri pe aceeasi tema

Guvernul a semnat proiectele privind sectiunea Sibiu-Boita din Autostrada Pitesti-Sibiu, lotul 3 din Centura Bucurestiului si automatizarea Metroului Dr. Taberei

Cristiana Petrariu Bota

Protocolul PSD – UNPR nu a fost semnat, se asteapta votul pe imunitatea lui Gabriel Oprea

Cristiana Petrariu Bota

Rudolph Giuliani a fost platit pentru scrisoarea trimisa presedintelui Iohannis – Politico

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult