Ministrul Justitiei Tudorel Toader
Politica

Tudorel Toader catre Kovesi: Nu m-ati convins. Maine aveti bilantul si trebuia sa-mi trimiteti raportul, dar nu l-ati trimis. Mi-ati trimis si o invitatie, dar nu voi veni

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat la sedinta CSM că o lege este mai presus de un regulament, chiar dacă este al CSM-ului, iar legea îi dă dreptul să formuleze cererea de revocare a șefului DNA. Apoi, Toader i-a transmis Codrutei Kovesi ca nu l-a convins. „Maine aveti bilantul si trebuia sa-mi trimiteti raportul, dar nu l-ati trimis. Mi-ati trimis si o invitatie, dar nu voi veni”, a spus el.

Citeste si: CSM a dat aviz negativ pentru revocarea Codrutei Kovesi din fruntea DNA. Singurul vot in favoarea revocarii a fost al ministrului Justitiei

Ministrul Tudorel Toader la reuniunea CSM:

– Punctul dvs. de vedere poate fi convingător în fața celor care nu se pricep. Sigur că e greu de explicat cuiva statistica raportului dintre trimiși în judecată și achitați, stând în spatele unei hotărâri a CSM-ului.

– Baza trimiși în judecată n-are nicio legătură cu acel coeficient, numărul de achitați.

– Sper cu convingere că adevărul va ieși la suprafață. Societatea are nevoie să cunoască adevărul, ca să știe ce măsuri să ia.

– Cu privire la decizia 68, spuneați că nu aveți de unde să anticipați ce va spune CCR. Perfect adevărat. Dar nu puteți să spuneți că un procuror nu putea să ancheteze oportunitatea emiterii unei ordonanțe de urgență.

– Cu privire la neprezentarea la comisie, Curtea spune că n-ați răsuns complet la toate întrebările. N-ați anticipat nici cazul acela cu cazul Benina. Prin decizia 68 tocmai vi s-a spus. Procurorul nu poate împrejura circumstanțele legalității unui act administrativ.

– Decizia CSM-ului se poate referi la oameni și nu la legi, decizia CCR se referă la legi.

– Pe mine nu m-a convins nimic din contraargumentele dvs. Nu e posibil să fim să fim diametral opuși.

– Spuneați că aveți deschidere la dialog. Mâine aveți bilanțul și trebuia să-mi trimiteți raportul, dar nu l-ați trimis. Mi-ați trimis și o invitație și vă mulțumesc, dar nu voi veni acolo doar ca să mă uit.

Stiri pe aceeasi tema

Motiunea de cenzura impotriva Guvernului Tudose a fost depusa la Parlament de PNL si USR. Textul motiunii

Cristiana Petrariu Bota

Demisie bomba in PSD. Ilie Sarbu pleaca din PSD si din grupul senatorial

Cristiana Petrariu Bota

ASOCIATIA M10, lansata duminica de Monica Macovei: 10 inseamna decalogul celor 10 porunci

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult