Tudorel Toader: In lipsa urgentei, nu poate fi adoptata o Ordonanta de Urgenta!

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota aprilie 8, 2019 11:34

Tudorel Toader: In lipsa urgentei, nu poate fi adoptata o Ordonanta de Urgenta!

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat ca sunt obligatorii deciziile CCR care au fost pronuntate in controlul a posteriori, fata de o norma juridica in vigoare, nu si cele pronuntate a priori fata de proiecte de lege si subliniaza ca, „in lipsa urgentei, nu poate fi adoptata o ordonanta de urgenta”.

“PS: Legiuitorul poate sa renunte la proiectul de lege supus controlului a priori. Daca legiuitorul continua procesul de legiferare, atunci trebuie sa respecte solutiile declarate neconstitutionale”, a scris Tudorel Toader pe Facebook.

Ulterior, ministrul Justitiei a mai venit cu o precizare: „In lipsa urgentei, nu poate fi adoptata o Ordonanta de Urgenta!”.

Reactia sa vine dupa ce vineri liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, referindu-se la ordonantele pe tema codurilor penale, ca ministrul Justitiei Tudorel Toader trebuie sa inteleaga ca nu mai poate continua asa, ca trebuie sa inceteze cu aceasta atitudine, ca acesta a tot anuntat ca va da niste ordonante de urgenta care de fapt nu s-au dat si despre care nici nu crede ca avea intentia sa le dea vreodata.

Liderul PSD a precizat ca este apanajul prim-ministrului sa decida in privinta ministrului Justitiei.

Pe de alta parte, ministrul justitiei a continuat si duminica seria mesajelor privind ordonantele de urgenta, de data asta criticand fosti demnitari PSD care pledeaza pentru modificarea legilor penale. Concret, fostul europarlamentar Adrian Severin, condamnat in 2016 pentru luare de mita si trafic de influenta, l-a acuzat, pe Facebook, ca este ”las”.

”La cate interese in justitie are, mai nou vorbeste si un anume Severin”, a reactionat ironic Tudorel Toader.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.