Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, prezinta evaluarea sefei DNA Laura Codruta Kovesi si a procurorului general Augustin Lazar
Breaking News

Tudorel Toader, rectorul Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi, propus ca ministru al Justitiei

Tudorel Toader a fost nominalizat de PSD pentru functia de ministru al Justitiei, ocupata in prezent in regim de interimat de Ana Birchall. Decizia a fost luata, miercuri, in sedinta Comitetului Executiv al PSD.

Sedinta Comitetului Executiv National (CExN) al PSD s-a incheiat in jurul orei 12.30, liderii social-democrati validand propunerile pentru portofoliile pentru Ministerul Justitiei si Ministerul Mediului de Afaceri. La reuniune a participat si premierul Sorin Grindeanu.

Presedintele Klaus Iohannis poate sa respinga o data propunerea de ministru.

Profesorul Tudorel Toader este rectorul Universitatii Alexandru Ioan Cuza (UAIC) din Iasi. Fostul decan al Facultatii de Drept de la Cuza si judecator al Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR), respectiv actual membru in Comisia de la Venetia, va ocupa unul dintre cele mai controversate portofolii din Guvernul Grindeanu.

Tudorel Toader are 57 de ani, este specialist in drept si activeaza in justitie constitutionala. Din 2003, profesorul Toader detine titlul de profesor universitar. Tudorel Toader a devenit judecator al CCR din octombrie 2006 si pana in 2016, moment la care a fost ales de comunitatea academica din Iasi pe pozitia de rector, potrivit ziarului local Buna Ziua Iasi.

In acelasi timp, este avocat în cadrul Baroului Iasi, din 1991 si pana in septembrie 2006, cand s-a suspendat pe durata mandatului de judecator constitutional.

Tudorel Toader a fost procuror la Procuratura locala Panciu, judetul Vrancea, din septembrie 1986 si pana in octombrie 1990. Ca experienta didactica, prof. univ. dr. Tudorel Toader a fost titular la disciplinele: Criminologie, în perioada 1993 – 1996, Drept Penal Român. Partea speciala, din 1994 si pana prezent, Infractiunile prevazute în legile speciale, în perioada 1999 – 2011 si Drept penal european, din 2000 si pana in prezent.

Articole asemănătoare

Victor Ponta, interviu Al Jazeera: Europa sa se pregateasca de un nou val de imigranti. Tarile europene trebuie sa-i primeasca

Lucy Ionesco

Declaratie de razboi a jihadismului islamic la adresa Europei. Cum se va schimba batranul continent dupa atacul din vinerea neagra

Lucy Ionesco

Sistemul nou de impozitare ar putea fi amanat cu un an daca nu se gasesc suficienti consultanti fiscali

Delia Ion