8.7 C
România
26 octombrie 2020
Tudorel Toader, validat de Ministerul Educatiei ca rector al Universitatii Alexandru Ioan Cuza (UAIC) Iasi
Examene

Tudorel Toader, validat de Ministerul Educatiei ca rector al Universitatii Alexandru Ioan Cuza (UAIC) Iasi

Tudorel Toader a fost validat de Ministerul Educatiei ca rector al Universitatii Alexandru Ioan Cuza (UAIC) din Iasi. Totodata, Tudorel Toader a fost si suspendat pana in luna iulie 2016, dupa ce acesta a cerut un ragaz pentru a-si finaliza mandatul de judecator la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR).

Astfel, profesorul Tudorel Toader va prelua functia de rector al UAIC Iasi in data de 12 iulie 2016, dupa ce-i va expira mandatul de judecator la CCR. Pana atunci, Gheorghe Iacob va fi ordonatorul de credite al Universitatii Alexandru Ioan Cuza, potrivit ziarului local Buna Ziua Iasi. Pe de alta parte, actualii prorectori si decani vor ramane interimari, tot pana in luna iulie.

„Am solicitat suspendarea, pana la expirarea mandatului de judecator constitutional, pentru evitarea oricaror interpretari privind compatibilitatea dintre functia de Rector si Judecator, respectiv dintre Judecator si Rector. Nu exista incompatibilitate intre functia de Rector si Judecator constitutional, in conditiile in care calitatea de ordonator de credite este deja delegata unui prorector. Legea prevede posibilitatea suspendarii, dar nicaieri nu prevede o atributie a Senatului in legatura cu posibilitatea suspendarii anterior inceperii mandatului de Rector. Avand in vedere faptul ca se solicita ca suspendarea sa fie concomitenta cu confirmarea, singura decize poate fi luata de catre autoritatea emitenta a actului, adica ministerul”, a declarat rectorul Toader, citat de Buna Ziua Iasi.

Comentezi?

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor si culturii. Spune „nu” tabloidizarii presei din Romania! Te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus. Ne poti scrie pe adresa hotweek.ro@gmail.com.

Stiri pe aceeasi tema

Editura Didactica si Pedagogica, care va edita manuale scolare, va fi reorganizata in societate pe actiuni

Ioana Badulescu

Colegiul Universitar Spiru Haret organizeaza preinscrieri online la trei domenii de studii: Sanitar, Productie Media si Informatica

Ioana Badulescu

Lucrarea de licență, de vânzare pe sute de euro: Cât costă și ce riști dacă îți cumperi licența

Teodora Badescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult