TURCIA
Externe

Turcia ar putea organiza un referendum pentru aderarea la UE, anunta Erdogan

TURCIA – Turcia ar putea organiza un referendum pentru aderarea la UE. Presedintele Recep Tayyip Erdogan a adus in discutie posibilitatea organizarii unui referendum privind continuarea negocierilor de aderare la Uniunea Europeana, la o zi dupa victoria sa la consultarea populara asupra extinderii prerogativelor sefului statului, relateaza AFP.

„Ne fac sa asteptam de 54 de ani la portile Uniunii Europene, nu-i asa? (…) Vom merge in fata poporului si vom asculta decizia sa”, a declarat Recep Tayyip Erdogan intr-un discurs virulent la palatul prezidential din Ankara, insa fara sa avanseze vreo data pentru o eventuala initiativa de acest fel.

Recep Tayyip Erdogan si-a adjudecat victoria la referendumul care ii permite sa-si extinda prerogativele si sa ramana in functie pana in anul 2029, in timp ce opozitia acuza fraude si anunta proteste prin vocea partidului CHP, care cere anularea rezultatelor votului.

Referendumul din Turcia presupune introducerea sistemului prezidenţial, situaţie care îi va permite preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, acuzat de tendinţe autoritariste, să consolideze puterea şi să rămână în funcţie până în anul 2029.

TURCIA. Erdogan iese victorios la referendumul care ii permite sa-si extinda prerogativele si sa ramana in functie pana in 2029

Stiri pe aceeasi tema

Secretarul de Stat al SUA se intalneste cu Vladimir Putin la Moscova

Cristiana Petrariu Bota

Fara vize pentru Canada! Romanii vor putea circula pe teritoriul canadian fara viza din decembrie 2017

Cristiana Petrariu Bota

Boris Johnson, mesaj de simpatie pe Twitter catre presedintele Trump

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult