TURCIA. Bilantul victimelor de pe Aeroportul din Istanbul este in crestere

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota iunie 30, 2016 10:54

TURCIA. Bilantul victimelor de pe Aeroportul din Istanbul este in crestere

Bilantul atentatului terorist de pe Aeroportul Ataturk din Istanbul este in crestere, presa internationala vorbind acum de 42 de morti si 239 de raniti. Precizam ca astazi este zi de doliu national in Turcia, iar autoritatile incearca sa afle cum au reusit cei trei teroristi sa patrunda cu arme pe aeroportul din Istanbul, scrie site-ul RFI, care citeaza BBC.

Cei trei atacatori care au declanşat atacul cu bombă şi arme automate asupra Aeroportului Internaţional Ataturk din Istanbul nu au trecut de filtrele de securitate, unde se efectuază controlul cu aparatură specifică, dar au pătruns suficient de mult în perimetrul aeroportului încât să provoace un număr cât mai mare de victime. Până acum se ştie că au fost observaţi în ultimul moment, noteaza BBC.

Din primele declaraţii ale ministrului turc al Justiţiei, un terorist s-a apropiat de intrarea în terminalul pentru curse internaţionale, a deschis focul cu Kalashnikovul din dotare, apoi s-a aruncat în aer. Un alt oficial a relatat presei internaţionale, sub protecţia anonimatului, că atacatorii s-au detonat la intrarea în aeroport, dar înainte de prima zonă de securitate, unde se efectuează primele verificări cu raze.

Afla aici mai multe detalii despre atentatul terorist de pe Aeroportul Ataturk

Aeroporturile din Turcia au filtre de acest tip în două puncte, considerate critice de autorităţile locale: la intrarea în clădirea terminalului şi la intrarea spre porţile de îmbarcare. Cu arme automate şi încărcături explozive asupra lor, atacatorii s-au apropiat suficient de mult de prima zonă. Practic, ei au reuşit să intre nedetectaţi în sala de aşteptare, dar au rămas în spaţiul de dinaintea primului punct de control.

Între timp turcii au azi zi de doliu naţional. Să mai spunem că şi Empire State Building și-a stins luminile, în semn de respect față de victimele de la Istanbul. Cea mai celebră clădire din New York și-a stins de mai multe ori luminile în ultimele luni, în timp ce atentatele s-au multiplicat.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.