Turcia da ultimatum UE pentru liberalizarea vizelor cetatenilor turci. In caz contrar, se suspenda acordul privind refugiatii

Bogdan
By Bogdan august 16, 2016 16:56

Turcia da ultimatum UE pentru liberalizarea vizelor cetatenilor turci. In caz contrar, se suspenda acordul privind refugiatii

Turcia a dat un ultimatum Uniunii Europene (UE) pentru liberalizarea vizelor pentru cetatenii turci, in caz contrar ameninta ca va suspenda acordul privind refugiatii. Ministrul de Externe, Mevlut Cavusoglu, a declarat ca Guvernul Turciei da ultimatum Bruxellesului pana in luna octombrie pentru liberalizarea vizelor de calatorie pentru cetatenii turci. Daca UE refuza, Turcia ameninta ca va denunta acordul privind limitarea accesului refugiatilor in interiorul UE.

“Nu vreau sa vorbesc despre cel mai rau scenariu. Negocierile cu UE continua, dar a devenit clar ca ori vom aplica toate tratatele in acelasi timp, ori le vom suspenda pe toate”, a declarat ministrul Cavusoglu, in cadrul unui interviu citat de IB Times.

Discutiile din UE privind liberalizarea regimului de vize de calatorie pentru cetatenii turci sunt intarziate de nemultumirea exprimata de mai multe state cu privire la legislatia antiterorista promulgata recent de Ankara. Austria a fost primul stat european care a pus sub semnul intrebarii necesitatea acordarii unor avantaje politice Turciei. Motivul il reprezinta faptul ca Ankara pare sa bata pasul pe loc in reformarea democratica a sistemului de guvernamant.

Inacelasi timp, si Germania si Franta au contestat modul in care Ankara a decis sa reprime miscarea pucista din tara si stilul dur de a raspunde amenintarilor teroriste. Cu toate acestea, Turcia mizeaza pe controlul pe care il detine asupra a 3 milioane de refugiati din Siria si Irak, care sunt blocati sa ajunga spre Vestul Europei.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.