Turcia sustine ca a respis un atac al Stat Islamic si a ucis 18 combatanti jihadisti

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota ianuarie 10, 2016 12:32

Turcia sustine ca a respis un atac al Stat Islamic si a ucis 18 combatanti jihadisti

Turcia a respins un atac al ISIS si a ucis 18 combatanti jihadisti. Presedintele Turciei, Recep Tayip Erdogan, a anuntat vineri ca trupele turce de la baza din Bashiqa, in nordul Irakului, au respins un atac al gruparii Stat Islamic si au ucis 18 combatanti jihadisti, transmit agentiile de stiri internationale, care precizeaza insa ca armata irakiana a dezmintit aceste informatii.

“Optsprezece membri ai organizatiei teroriste Daesh, care voiau sa se infiltreze in Bashiqa, au fost neutralizati”, a declarat vineri Erdogan, adaugand ca noua soldati turci au fost raniti. Erdogan a aparat de asemenea decizia de a mobiliza trupe in nordul Irakului. “Incidentul arata ce pas corect a fost cel referitor la Bashiqa”, a spus el.

Armata irakiana neaga informatiile conform carora fortele turce care lupta alaturi de o militie sunnita s-au confruntat cu gruparea SI in provincia Ninvie. “Comandamentul comun de operatiuni neaga ca ar fi avut loc recent vreun atac terorist al Daesh asupra unui obiectiv al fortelor turce din Bashiqa”, scrie sursa citata.

Turcia a detasat 150 de militari in Bashiqa, in apropierea orasului Mosul, aflat sub controlul SI inca din iunie 2014, la inceputul lunii decembrie, decizie ce a creat o disputa apriga intre guvernele celor doua tari.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.