Marea Britanie a introdus carantina pentru cei care calatoresc din Croatia, Austria si Trinidad Tobago
Turism

Turism in pandemie. In ce tari este permis accesul romanilor cu sau fara test SARS-CoV-2

Turismul este mai dificil in pandemie, insa sunt si locuri unde putem merge in vacanta cu sau fara testul SARS-CoV-2. Biletele de avion pot avea preturi tentante, dar la destinatie, e posibil sa ramaneti blocati in hotel. Multe tari sunt in alerta, iar accesul turistilor romani e restrictionat in cea mai mare parte a Europei din cauza numarului mare de infectari. Ionut Gheorghe a aflat unde putem merge fara test SARS-COV2, transmite TVR pe pagina de stiri online.

Mai multe tari din Europa si-au deschis granitele in totalitate si romanii sunt bineveniti. In FRANTA, SPANIA, CROATIA, SUEDIA sau BULGARIA puteti merge fara sa prezentati vreun test SARS-COV2 sau alte documente.

Atentie, insa! Regulile se pot schimba de la o zi la alta. In capitala Spaniei de exemplu, Madrid, de luni, 37 de zone au mai multe interdictii. Locuitorii vor avea voie sa iasa din case doar pentru cumparaturi esentiale, sa mearga la serviciu sau la doctor. Barurile si restaurantele se inchid la ora 22:00. Asadar, evitati aceste zone daca ajungeti in Madrid.

Sunt si tari care permit accesul romanilor, insa in anumite conditii. AUSTRIA, GERMANIA, SERBIA, GRECIA si DANEMARCA cer documente. In primul rand, un test SARS COV2 negativ, nu mai vechi de 48 sau 72 de ore, in functie de tara. ATENTIE! Germania a inclus mai multe judete din Romania in zona rosie. Cetatenii care vin din aceste judete trebuie sa stea in izolare 14 zile. Daca au insa un test SARS-COV2 negativ, atunci nu se mai aplica regula.

Multe tari au luat insa masuri drastice, iar romanii sunt obligati sa stea in izolare. 10 sau 14 zile. Nu va luati biletul de avion pana nu vedeti conditiile. E posibil sa nu intrati, chiar daca respectati cerintele. Ungaria, de exemplu, nu permite sederea cetatenilor straini, indiferent daca vin din spatiul UE sau din alt loc. Finlanda, Republica Moldova si Ucraina au luat aceleasi masuri.

Daca va ganditi la putin soare, plaja si mancare buna, doar Turcia este mai permisiva. Nu aveti nevoie de teste sau alte documente. Sunt controale atat la granita, cat si in aeroporturi, iar daca e cineva cu simptome specifice COVID va fi testat gratuit.

In Israel nu puteti face plaja si nici nu puteti vizita Orasul Sfant. Granitele sunt inchise temporar pentru straini. Aceeasi situatie si in Tailanda. Tara din Asia de Sud-Est permite doar accesul avionelor care ii repatriaza pe cetatenii tailandezi.

Ar mai fi o varianta sa mergeti in Maldive. Sunt peste 30 de grade, vreme perfecta de plaja. Dar ca sa intrati in tara din Oceanul Indian, trebuie sa prezentati un test SARS-COV 2 nu mai vechi de 72 de ore si sa completati online o declaratie de sanatate.

Aveti grija si la restrictiile impuse de autoritatile din tara noastra. La sosirea in Romania, este posibil sa stati in carantina. De exemplu, daca va intoarceti din unele regiuni din Spania trebuie sa va autoizolati 14 zile. Gasiti toate datele pe site-ul Ministerului de Externe si pe cel al Institutului National de Sanatate Publica.

Articole asemănătoare

Constanta va avea prima plaja pentru persoane cu dizabilitati din Europa

Delia Ion

Palatul Culturii din Iasi se redeschide! Ceremonia, oficiata de premierul Dacian Ciolos

Lucy Ionesco

WIZZ AIR schimba politica pentru bagajele de mana gratuite

Delia Ion