TVA pentru mii de firme din Marea Britanie se va schimba radical, in cazul unui Brexit dificil
Externe

TVA pentru mii de firme din Marea Britanie se va schimba radical, in cazul unui Brexit dificil

BREXIT – Aproape 3 milioane de firme mici din Marea Britanie, in prezent scutite de plata TVA (VAT) pentru ca inregistreaza o cifra de afaceri mai mica de 85.000 de lire sterline pe an, ar putea fi obligate sa plateasca TVA pentru vanzari operate catre clienti din UE. RoNews.co.uk, care citeaza un material publicat de Financial Times, atrage atentia asupra unei comunicari adresata firmelor, la inceputul lunii februarie, prin care exportatorii din Regatul Unit sunt avertizati ca, in cazul unui Brexit dificil, TVA ar urma sa fie platita in avans la frontiera, iar importatorii britanici nu vor mai putea solicita rambursari pentru impozitul din strainatate prin utilizarea sistemelor electronice.

In adresa se mai precizeaza ca firmele britanice care opereaza in UE ar putea fi obligate sa-si angajeze un reprezentant care sa gestioneze in bloc platile TVA, iar furnizorii britanici de servicii digitale catre UE ar trebui sa se inregistreze la autoritatile fiscale din fiecare tara europeana.

Anuntul vine dupa ce britanicii si negociatorii europeni nu au ajuns la o intelegere asupra unor puncte importante privind acordul post-Brexit.

Atat Comisia Europeana, cat si guvernul din Marea Britanie au subliniat ca normele finale privind TVA pentru tranzactiile transfrontaliere vor depinde de rezultatul negocierilor privind Brexit-ul.

UE a semnat saptamana trecuta primul sau acord de cooperare in materie de TVA cu o tara care nu face parte din spatiul comunitar, Norvegia. Dar Norvegia se afla pe piata unica a UE si are un „sistem similar de TVA” comparativ cu al UE, ceea ce, potrivit oficialilor, nu este si cazul Marii Britanii.

Daca Marea Britanie nu negociaza un acord de TVA cu UE inainte de a parasi spatiul european, aproape 3 milioane de intreprinderi mici din Marea Britanie, care sunt in prezent scutite de plata TVA…

Articolul integral poate fi citit pe site-ul ronews.co.uk

Articole asemănătoare

Elicopter militar din Rep. Moldova, capturat de talibani in Afganistan. O persoana ar fi fost ucisa, la Chisinau s-a instituit o celula de criza

Lucy Ionesco

Presa straina reflecta protestul diasporei din Piata Victoriei. Reuters: Romanii de peste hotare, furiosi din cauza coruptiei inradacinate. Coalitia de la guvernare a luat in deradere protestul

Ioana Badulescu

Inca un cutremur s-a produs vineri langa Amatrice, Italia

Lucy Ionesco