TVA pentru mii de firme din Marea Britanie se va schimba radical, in cazul unui Brexit dificil
Externe

TVA pentru mii de firme din Marea Britanie se va schimba radical, in cazul unui Brexit dificil

BREXIT – Aproape 3 milioane de firme mici din Marea Britanie, in prezent scutite de plata TVA (VAT) pentru ca inregistreaza o cifra de afaceri mai mica de 85.000 de lire sterline pe an, ar putea fi obligate sa plateasca TVA pentru vanzari operate catre clienti din UE. RoNews.co.uk, care citeaza un material publicat de Financial Times, atrage atentia asupra unei comunicari adresata firmelor, la inceputul lunii februarie, prin care exportatorii din Regatul Unit sunt avertizati ca, in cazul unui Brexit dificil, TVA ar urma sa fie platita in avans la frontiera, iar importatorii britanici nu vor mai putea solicita rambursari pentru impozitul din strainatate prin utilizarea sistemelor electronice.

In adresa se mai precizeaza ca firmele britanice care opereaza in UE ar putea fi obligate sa-si angajeze un reprezentant care sa gestioneze in bloc platile TVA, iar furnizorii britanici de servicii digitale catre UE ar trebui sa se inregistreze la autoritatile fiscale din fiecare tara europeana.

Anuntul vine dupa ce britanicii si negociatorii europeni nu au ajuns la o intelegere asupra unor puncte importante privind acordul post-Brexit.

Atat Comisia Europeana, cat si guvernul din Marea Britanie au subliniat ca normele finale privind TVA pentru tranzactiile transfrontaliere vor depinde de rezultatul negocierilor privind Brexit-ul.

UE a semnat saptamana trecuta primul sau acord de cooperare in materie de TVA cu o tara care nu face parte din spatiul comunitar, Norvegia. Dar Norvegia se afla pe piata unica a UE si are un „sistem similar de TVA” comparativ cu al UE, ceea ce, potrivit oficialilor, nu este si cazul Marii Britanii.

Daca Marea Britanie nu negociaza un acord de TVA cu UE inainte de a parasi spatiul european, aproape 3 milioane de intreprinderi mici din Marea Britanie, care sunt in prezent scutite de plata TVA…

Articolul integral poate fi citit pe site-ul ronews.co.uk

Related posts

Domnica Cemortan, HOT alaturi de capitanul de pe Costa Concordia

Lucy Ionesco

RoNews.co.uk, ziarul romanilor din Marea Britanie: Ambasadorul Romaniei la Londra a facut un anunt important pentru romanii din Regatul Unit

Lucy Ionesco

Profesorul Adrian Mitroi la RFI: Razboiul economic schimba ordinea mondiala

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult