Statiunea Venus
Turism

TVA pentru turism a fost redusa de Guvern, decizia se aplica pentru cazare, restaurant, catering, facilitati sportive si parcuri de distractii

Guvernul reduce la 5% TVA-ul din turism. Taxa pe Valoarea Adăugată în acest sector era înaintea acestei măsuri de nouă procente. Decizia Executivului se aplică pentru cazare, servicii de restaurant şi catering, precum şi pentru facilităţi sportive şi parcuri de distracţii.

Prim-vicepreşedintele executiv al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, Dragoş Răducan, spune la RFI că reducerea TVA face ca tarifele să rămână o perioadă neschimbate.

“În mod normal, după un sezon, în clipa în care se trage linie şi se vede ce s-a întâmplat cu celelalte elemente care compun preţul unui serviciu, tariful, urmează scumpiri. Preţurile, tarifele la hoteluri se fac toamna, pentru sezonul următor, se încheie contractele, nu se mai pot modifica. Dacă nu ar fi intervenit această reducere de TVA, am fi găsit nişte creşteri de 5%-10% anul acesta pentru anul viitor. Prin această reducere, nu vom vedea majorări de preţuri anul viitor. Aceasta este opinia mea”.

Stiri pe aceeasi tema

Cati romani s-au aflat in vacanta in Turcia in timpul loviturii de stat

Cristiana Petrariu Bota

IN VACANTA STAI LA HOTEL? ATENTIE! In camera de hotel se ascund bacterii

Cristiana Petrariu Bota

Aegean Airlines a preluat Olympic Air si va relua zborurile spre Romania

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult