-1.5 C
România
28 noiembrie 2020
UBER dauneaza soferilor! 50.000 de numere de inmatriculare de la Uber, sustrase intr-un atac cibernetic
Social

UBER, O APLICATIE VULNERABILA? 50.000 de numere de inmatriculare de la Uber, sustrase intr-un atac cibernetic

UBER, aplicatia pentru smartphone care face legătura intre pasageri si cel mai apropiat sofer dispus sa-si ofere serviciile de taxi contra cost, nu e chiar asa de sigura pe cat s-ar crede. Mii de soferi care colaboreaza cu UBER sunt, de fapt, vulnerabili in fata hackerilor. Anul trecut, numele si numerele de inmatriculare a 50.000 de soferi Uber au fost sustrase în urma unui atac cibernetic, petrecut în 2014, scriu cei de la gandul.info. Uber a descoperit o posibilă breşă de securitate în luna septembrie şi în urma unei investigaţii, a stabilit că hackerii furaseră informaţiile personale ale conducătorilor auto, cu patru luni înainte. 

Documentele conţineau numele şi numerele de înmatriculare ale unui număr de 50.000 de şoferi care au colaborat în trecut cu UBER sau lucrează în prezent în cadrul programului. Cei de la UBER au precizat că procentul este mic faţă de numărul total de şoferi, scrie computerworld.com.

Circa 21.000 dintre şoferii afectaţi de breşa de securitate de la UBER sunt din California. Pe de altă parte, compania precizează că nu a primit până acum informaţii potrivit cărora datele personale ale şoferilor ar fi fost folosite în scopuri ilegale.

Timp de un an, UBER le va oferi şoferilor în cauză un serviciu gratuit de protecţie a identităţii, care a devenit standard, în urma unor asemenea breşe. Compania a mai precizat că va colabora cu autorităţile, în scopul identificării hackerilor care au pus la cale atacul cibernetic.

UBER, aplicaţia pentru smartphone care face legătura între pasageri şi cel mai apropiat şofer dispus să-şi ofere serviciile contra cost, este disponibilă din martie şi în România, primul oraş în care poate fi folosită fiind Bucureştiul, a anunţat compania americană Uber Technologies.

Stiri pe aceeasi tema

Autostrada Suplacu de Barcau – Bors va fi scoasa la licitatie in doua saptamani

Delia Ion

Indemnizatii viagere pentru femeile care au trei sau mai multi copii

Ioana Badulescu

Toni Grebla a demisionat de la Curtea Constitutionala

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult