Ucraina a instaurat legea martiala, la o zi de la capturarea de catre Rusia a trei nave militare ucrainiene

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu noiembrie 26, 2018 17:14

Ucraina a instaurat legea martiala, la o zi de la capturarea de catre Rusia a trei nave militare ucrainiene

Ucraina a instaurat, luni, legea martiala, la o zi de la capturarea de catre Rusia a trei nave militare ucrainiene. Parlamentul de la Kiev a aprobat in unanimitate decretul de instaurare a legii martiale pentru o perioada de 60 de zile.

Inainte de adoptarea in Parlament, presedintele Petro Porosenko a semnat decretul privind instaurarea legii martiale, anunta agentia Tass. Decretul a fost postat pe site-ul presedintiei Ucrainei.

Decizia vine la o zi de la capturarea de catre Rusia a trei nave militare ucrainiene, intr-o actiune care tinde sa escaladeze tensiunile dintre cele doua tari.

UE si NATO condamna escaladarea violentelor din Marea Azov

UE si NATO au condamnat duminica seara si luni escaladarea violentelor din Marea Azov cerand Rusiei “sa restaureze libertatea de trecere” prin stramtoarea Kerci. Ambasadorii NATO s-au reunit de urgenta la Bruxelles.

Europenii se aliniaza astfel in spatele diplomatiei de la Bruxelles care aminteste ca a tras diferite semnale de alarma in ultimele saptamani.

”Constructia podului de la Kerci (de catre Rusia) a fost realizata fara consimtamantul Ucrainei si constituie o noua incalcare a suveranitatii si integritatii teritoriale” a acestei tari.

Presedintele UE Donald Tusk isi exprima si el sustinerea pentru Ucraina si precizeaza ca va intalni astazi reprezentanti ai presedintelui ucrainian Petro Porosenko.

Iar NATO afirma la randul sau ca ”sustine total suveranitatea Ucrainei si integritatea sa teritoriala, inclusiv drepturile sale de navigare in apele sale teritoriale”.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.