UCRAINA. Porosenko a prezentat pasapoartele unor militari rusi care lupta in Ucraina

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota februarie 8, 2015 10:55

UCRAINA. Porosenko a prezentat pasapoartele unor militari rusi care lupta in Ucraina

UCRAINA – Dezvaluiri facute de presedintele Ucrainei, Petro Porosenko, la Conferinta pentru Securitate desfasurata sambata la Munchen. Porosenko a prezentat mai multe pasapoarte si carti de identitate ale unor militari rusi ucisi sau capturati in timpul luptelor din Ucraina, transmit agentiile de presa internationale. Porosenko a sugerat ironic ca documentele “s-au pierdut” prin vehicule militare care aveau rezervoarele de combustibil pline.

Presedintele a lansat de asemenea un apel pentru furnizarea de arme Ucrainei. “Oamenii trebuie sa sprijine o Ucraina suverana si independenta, altfel Rusia castiga. Acest conflict trebuie rezolvat, nu inghetat”, a declarat el.

“Suntem o tara independenta si avem dreptul sa ne aparam poporul (…). Lipsa noastra de capacitati de aparare conduce la atacuri ofensive si la escaladarea” conflictului, a adaugat Porosenko.

Porosenko a sugerat ca echipamentul de care are nevoie Ucraina nu trebuie sa fie neaparat letal, afirmand ca radare impotriva artileriei si echipamente de comunicatii si bruiaj ar imbunatati capacitatea de aparare a fortelor ucrainene.

Conflictul din Ucraina a dominat agenda discutiilor la Conferinta pentru Securitate de la Munchen, subiectul unei eventuale livrari de arme fortelor ucrainene generand opinii divergente in randul politicienilor si expertilor care participa la reuniune.

Reprezentantii americani sustin optiunea furnizarii de arme Ucrainei, in timp ce Germania si alte tari europene se opun acestei variante.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.