Kelemen Hunor - UDMR
Politica

UDMR despre Viorica Dancila: Mi-a placut ca a raspuns la toate intrebarile fara sa se uite la Dragnea

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marţi, că i-a plăcut la premierul desemnat, Viorica Dăncilă, faptul că a răspuns la toate întrebările fără să se uite la liderul PSD, Liviu Dragnea. El a precizat că a discutat cu Dragnea şi Dăncilă, alături de parlamentarii UDMR, despre învăţământ, infrastructură, dezvoltare regională.

Amintim ca premierul desemnat, Viorica Dăncilă, a declarat, marţi, după discuţiile la care a participat alături de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, cu parlamentarii UDMR, că nu a auzit din partea Uniunii vreo solicitare pentru a intra la guvernare.

“Nu am auzit această solicitare din partea UDMR”, a afirmat Dăncilă, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

Ea a precizat că, în cadrul întâlnirii, a prezentat programul de guvernare. “UDMR a vrut să vadă care e abordarea mea, cum vom lucra în viitor”, a adăugat ea.

Citeste si: Legea invatamantului si Legea pensiilor, printre prioritatile premierului desemnat Viorica Dancila

O ordonanta recenta prevede ca 15% din amenzile incasate de ANAF sa fie alocate pentru prime platite functionarilor Fiscului

De asemenea, Dragnea a negat faptul că ar fi avut loc negocieri între PSD și UDMR pentru susținerea viitorului Guvern.

″Nu au fost negocieri. Viorica Dăncilă a primit foarte multe întrebări despre educaţie, administraţie, sănătate, infrastructură, funcţionari publici (….) S-a discutat despre fonduri europene, preluarea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. (…) Este loc de mai bine, cred şi sper să avem o relaţie mai bună de colaborare″⁣, a spus Dragnea, după întâlnirea cu grupul parlamentar al UDMR.

Întrebat despre declaraţiile fostului premier Mihai Tudose referitoare la pedeapsa cu moartea, dar şi despre cele privind steagul secuiesc, Dragnea a punctat că ″este foarte uşor să dezbini şi să produci scandal″.

″Eu m-am exprimat şi telefonic, chiar în acea zi, la domnul Hunor. Spiritele erau destul de inflamate, dar acum spun public, ne delimităm fără ezitare de acele declaraţii, nu suntem de acord cu introducerea pedepsei cu moartea. (…) Chiar dacă a vrut să spună altceva, efectul a fost devastator. (…) Este Anul Centenarului şi putem toţi să facem eforturi să găsim toate proiectele care ne unesc. (…) Este foarte uşor să dezbini, să produci scandal″, a mai spus Dragnea, adăugând că la întâlnirea cu UDMR nu s-a discutat subiectul autonomiei.

Kelemen despre Dăncilă: Mi-a plăcut că a răspuns la toate întrebările fără să se uite la Dragnea

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marţi, că i-a plăcut la premierul desemnat, Viorica Dăncilă, faptul că a răspuns la toate întrebările fără să se uite la liderul PSD, Liviu Dragnea.

“Mi-a plăcut că a răspuns la toate întrebările fără să se uite la preşedintele Dragnea. Tot ce s-a vehiculat în presă că nu ştie, că nu răspunde, nu s-a adeverit. (…) Ştia exact domeniul, ştia să răspundă. Nu mi s-a părut că ar fi un om care tot timpul s-ar aştepta de la cineva să primească un impuls ce să spună”, a afirmat Kelemen Hunor.

El a precizat că a discutat cu Dragnea şi Dăncilă, alături de parlamentarii UDMR, despre învăţământ, infrastructură, dezvoltare regională.

“Vom aştepta programul de guvernare, lista Cabinetului. Azi nu am discutat despre miniştri. E treaba lor când vor lua o decizie şi cine vor fi miniştrii. (…) Decizia o vom lua luni, 29 ianuarie, după audierile în comisiile de specialitate, la şedinţa grupurilor reunite. Am convocat o şedinţă luni, la 12,00″, a anunţat liderul UDMR.

Related posts

Referendumul pentru redefinirea familiei in Constitutie va avea loc pe 7 octombrie. E nevoie de prezenta a cel putin 30% dintre alegatori

Ioana Badulescu

REZULTATE PARTIALE ALEGERI PREZIDENTIALE 2019. Cum se claseaza candidatii cu voturile din diaspora

Lucy Ionesco

Declaratiile unui senator PNL au provocat un scandal urias pe piata bancara, cu acuzatii de manipulare

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult