Kelemen Hunor - UDMR
Politica

UDMR s-a plans ministrului ungar de Externe ca Romania nu respecta drepturile comunitatii maghiare

UDMR i-a transmis ministrului ungar de Externe ca Romania nu respecta toate drepturile comunitatii maghiare. Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a avut o intalnire, vineri, cu ministrul de Externe al Ungariei, Szijjarto Peter, prilej cu care a declarat ca este „inacceptabil” faptul ca in Romania nu sunt aplicate unele dintre legile aflate in vigoare si care privesc in mod direct soarta comunitatii maghiare.

„Am subliniat in cadrul dialogului ca drepturile comunitatii maghiare, in privinta carora ne-am exprimat deseori ingrijorarea, trebuie sa se afle pe agenda imbunatatirii relatiilor romano-maghiare. Consideram inacceptabil faptul ca, in Romania, nu sunt aplicate unele dintre legile aflate in vigoare si care privesc in mod direct soarta comunitatii maghiare”, a declarat presedintele UDMR, amintind, ca exemplu, legea educatiei, respectiv prevederile legislative care vizeaza dreptul folosirii limbii materne si inscriptiile bilingve.

Kelemen Hunor si ministrul de Externe al Ungariei au mai discutat, pe langa respectarea normelor legale, si despre extinderea drepturilor comunitatii.

„UDMR vrea sa atraga atentia si asupra faptului ca aceasta este o practica europeana, necesara in vederea sigurantei maghiarilor pe pamantul natal”, a spus Kelemen Hunor.

Liderul UDMR si-a exprimat increderea ca va exista un progres real in privinta relatiilor romano-maghiare si  a subliniat necesitatea imbunatatirii stadiului actual al relatiilor romano-ungare.

„Am solicitat premierului Dacian Ciolos, inca in perioada interimatului sau, sa aiba in vedere o normalizare a relatiei romano-maghiare. Si din acest motiv ma bucura vizita lui Szijjarto Peter de azi”, a mai spus Kelemen Hunor.

Stiri pe aceeasi tema

Iohannis, la Consiliul European: Romanii mei sunt in strada, am incredere in ei si in Romania

Cristiana Petrariu Bota

In sedinta de Guvern de joi s-a stabilit deblocarea unor posturi vacante de la Ministerul de Interne si Ministerul Dezvoltarii

Ioana Badulescu

SMS scandalos din interiorul PNL pe tema candidaturii lui Gheorghe Flutur

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult