5.3 C
România
31 octombrie 2020
Kelemen Hunor - UDMR
Politica

UDMR s-a plans ministrului ungar de Externe ca Romania nu respecta drepturile comunitatii maghiare

UDMR i-a transmis ministrului ungar de Externe ca Romania nu respecta toate drepturile comunitatii maghiare. Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a avut o intalnire, vineri, cu ministrul de Externe al Ungariei, Szijjarto Peter, prilej cu care a declarat ca este „inacceptabil” faptul ca in Romania nu sunt aplicate unele dintre legile aflate in vigoare si care privesc in mod direct soarta comunitatii maghiare.

„Am subliniat in cadrul dialogului ca drepturile comunitatii maghiare, in privinta carora ne-am exprimat deseori ingrijorarea, trebuie sa se afle pe agenda imbunatatirii relatiilor romano-maghiare. Consideram inacceptabil faptul ca, in Romania, nu sunt aplicate unele dintre legile aflate in vigoare si care privesc in mod direct soarta comunitatii maghiare”, a declarat presedintele UDMR, amintind, ca exemplu, legea educatiei, respectiv prevederile legislative care vizeaza dreptul folosirii limbii materne si inscriptiile bilingve.

Kelemen Hunor si ministrul de Externe al Ungariei au mai discutat, pe langa respectarea normelor legale, si despre extinderea drepturilor comunitatii.

„UDMR vrea sa atraga atentia si asupra faptului ca aceasta este o practica europeana, necesara in vederea sigurantei maghiarilor pe pamantul natal”, a spus Kelemen Hunor.

Liderul UDMR si-a exprimat increderea ca va exista un progres real in privinta relatiilor romano-maghiare si  a subliniat necesitatea imbunatatirii stadiului actual al relatiilor romano-ungare.

„Am solicitat premierului Dacian Ciolos, inca in perioada interimatului sau, sa aiba in vedere o normalizare a relatiei romano-maghiare. Si din acest motiv ma bucura vizita lui Szijjarto Peter de azi”, a mai spus Kelemen Hunor.

Stiri pe aceeasi tema

Basescu vorbeste despre candidatura la parlamentare si despre posibila sa arestare

Cristiana Petrariu Bota

Grindeanu, reactie la comunicatul PSD privind prognozele agentiilor internationale de evaluare financiara

Delia Ion

Legea care modifica statutul alesilor locali, trimisa de Iohannis spre reexaminare

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult