UDMR spune ca nu sustine OUG privind masurile fiscale: Guvernul nu ar fi trebuit sa adopte OUG cu doar cateva zile inainte de terminarea anului fiscal

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota ianuarie 14, 2019 13:05

UDMR spune ca nu sustine OUG privind masurile fiscale: Guvernul nu ar fi trebuit sa adopte OUG cu doar cateva zile inainte de terminarea anului fiscal

Guvernul nu ar fi trebuit sa adopte OUG privind masurile fiscale cu doar cateva zile inainte de terminarea anului calendaristic si fiscal, declara la RFI presedintele UDMR, Kelemen Hunor. El precizeaza ca Uniunea nu sustine aceste masuri luate brusc si fara o dezbatere.

Kelemen Hunor critica OUG privind masurile fiscale: „Nu am sustinut nici anul trecut, cand au fost anuntate printr-o Ordonanta de Urgenta, cu cateva zile inainte de terminarea anului calendaristic si fiscal si nu sustin nici acum, fiindca nu a existat o dezbatere, nu a existat un studiu, ce se va intampla dupa introducerea acestor masuri fiscale”.

Kelemen Hunor a mai afirmat ca „nu poti sa faci cu cateva zile inainte de terminarea anului, fiindca nici companiile, nici societatea, nimeni nu poate fi pregatit pentru o astfel de schimbare si nu este bine sa faci brusc, sase luni macar ar trebui sa lasi, asa cum scrie si in legislatia noastra interna, pentru ca toata lumea sa se pregateasca pentru o modificare fiscala si ma indoiesc ca aceasta dezbatere sau ma rog, dezbaterea OUG cand va ajunge in Parlament va merge foarte lin. Nu stiu daca s-a gandit ministrul Finantelor si la o respingere a Ordonantei undeva pe la mijlocul anului, ce va pune la loc sau cum va gestiona treaba. De aceea, eu cred ca masurile asa brutale in zona fiscala, in zona de impozite sunt extrem de contraproductive”.

OUG privind masurile fiscale prevede intre altele o asa-numita taxa pe lacomie aplicata bancilor si impozite de 2% si 3% pe cifra de afaceri, in domenii ca telecom si cel energetic.

Interviul integral, aici

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.