-14.2 C
România
24 ianuarie 2022
Congresul UDMR ii reuneste pe liderii PSD, PNL, PC si PLR
Politica

UDMR sustine reducerea TVA la 9% pentru facturile la intretinere si utilitati

UDMR sustine masura reducerii TVA la utilitati, ca masura dintr-un set de propuneri de sprijinire a familiei. Pentru intarirea politicii sociale si de sustinere a familiei, UDMR a anuntat la Congresul de sambata ca va susține, în această sesiune parlamentară, un proiect de lege care prevede reducerea TVA la 9 la sută pentru facturile la întreținere și utilități – apă caldă, gaz, electricitate.

Setul de propuneri a fost redactat de deputatul UDMR de Bihor, Szabo Odon, care consideră că este necesar un parteneriat între autoritățile locale sau centrale și societate pentru ca familiile să fie încurajate și ajutate să-și crească copii. Pachetul de măsuri privind sprijinirea familiei mai prevede parteneriate cu autoritățile locale prin care copiilor să li se acorde gratuități pe transportul în comun sau pentru activitățile extrașcolare, dar și acordarea, de către stat, de cupoane de reducere la achiziționarea unei mașini pentru familiile cu mai mulți copii.

Deși reprezentanții UDMR au avut în vedere necesitățile comunității maghiare atunci când au gândit aceste măsuri de sprijinire a familiilor, mai ales a celor cu mulți copii, punerea lor în aplicare nu se poate face decât prin propunerea unei legi care, dacă va fi adoptată, va avea efecte asupra întregii societăți.

”UDMR va depune în actuala legislatură, în Parlament, un proiect de lege privind reducerea TVA la 9% la facturile de întreținere, de utilități — apă caldă, gaz, electricitate, încălzire, pentru a ajuta toate familiile, mai ales în perioada iernii. Cei care au mai mulți copii consumă mai mult și au nevoie să fie ajutați și din acest punct de vedere. Acești bani nu se pierd, se vor regăsi în consum în altă parte. Scăzând cheltuielile de întreținere, banii rămași ai unei familii se vor cheltui în altă parte. Statul nu va pierde din reducerea TVA, iar familiile vor putea să trăiască mai bine’, a spus Szabo, care este inițiatorul proiectului legislativ.

Acesta a explicat că UDMR va purta discuții cu partenerii politici privind susținerea acestui proiect și de către alte formațiuni.

„Când UDMR realizează un asemenea proiect, acesta vizează, în ansamblu, toate familiile din România, nu se poate realiza o astfel de politică doar pentru familiile maghiare, iar concretizarea măsurilor propuse se face în urma unor inițiative legislative. De exemplu, propun un abonament la teatru gratuit începând cu al treilea copil al unei familii, iar un abonament gratuit similar să fie pentru transportul public sau pentru programele unor cluburi sportive susținute de administrațiile publice local sau de către stat. Mai propun o reducere graduală de impozit în funcție de numărul copiilor pentru cei care au mai mulți copii. O altă măsură ar fi acordarea unor facilități de către stat la cumpărarea unei mașini care să transporte o familie cu mai mulți copii”, a spus deputatul bihorean.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de zvonuri si de „stiri bomba”, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe Facebook, Twitter sau Google Plus.

Stiri pe aceeasi tema

Presedintele Romaniei le-a cerut liderilor UE crearea unor coridoare umanitare pentru repatrierea romanilor blocati in strainatate

Cristiana Petrariu Bota

Ponta nu cedeaza: Discursul lui Basescu, de carciuma. Imi mentin nominalizarile

Alegeri Prezidentiale 2019, turul 2. Sectiile de votare din diaspora s-au deschis, romanii din strainatate pot vota timp de trei zile

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult