UDMR: Teodor Melescanu trebuie sa demisioneze, dupa problemele de la alegerile din Diaspora

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota mai 30, 2019 12:35

UDMR: Teodor Melescanu trebuie sa demisioneze, dupa problemele de la alegerile din Diaspora

Ministrul de Externe, Teodor Melescanu, ar trebui sa-si dea demisia, pentru ca au existat probleme de management la votul din Diaspora, a declarat la RFI liderul deputatilor UDMR, Attila Korodi. 

Deputatul UDMR considera ca Teodor Melescanu ar trebui sa-si dea demisia: ”In opinia mea personala, ministrul de Externe ar trebui sa faca un pas inapoi, pentru ca clar, au fost probleme de management. Cu privire la ministrul de Interne nu am o parere foarte bine conturata, acolo altele sunt elementele si problemele care au fost inainte si in campanie”. 

Intrebat de ce nu ar trebui sa-si dea demisia si ministrul de Interne, Carmen Dan, Attila Korodi a raspuns: ”Cand vorbim de ziua de duminica, problemele au fost la sectiile de votare din Diaspora, din pacate”.

Alegerile europarlamentare 2019 au fost un moment de adevarata revolutie a romanilor, care s-au prezentat la vot in numar record. 49,02% a fost prezenta finala la urne, adica nu mai putin de 8.954.959 din cei 18.267.732 de cetateni romani inscrisi pe listele permanente si speciale. Ca sa facem o comparatie, la alegerile parlamentare de la finalul anului 2016, prezenta la vot a fost de doar 39.5%. 

Romanii au dat un vot de „amenda”, sanctionand cu stampila, in mod simbolic, asaltul la adresa justitiei din ultimii ani, iar asta se reflecta si in rezultatele finale ale alegerilor europarlamentare din 2019. PSD a obtinut cel mai mic scor istoric in 26 mai, iar recent formata Alianta 2020 USR-PLUS a sarit de 20%, un rezultat la care nu se asteptau nici cei mai optimisti dintre liderii coalitiei.

 

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.