13.3 C
România
27 septembrie 2022
Bitcoinul a depasit 8.000 de dolari. Saltul, asociat cu o posibila intrare a miliardarului George Soros in tranzactiile cu criptomonede
Economie

UE decide reglementarea criptomonedelor. Platformele de schimb de moneda virtuala, obligate sa se inregistreze si sa isi verifice clientii la fel ca bancile

Platformele de schimb de monedă virtuală și furnizorii de portofelele electronice de monedă virtuală au pentru prima dată la nivel european un cadru legal, urmând să fie obligate să se înregistreze, cel mai probabil similar caselor de schimb valutar, și să își verifice clienții la fel ca instituțiile bancare, noteaza HotNews.ro.

De asemenea, o altă schimbare legislativă vizează în mod expres identificarea clienților la distanță și/sau electronic, facilitând astfel digitalizarea procesului de acceptare a clienților în întreaga Uniune Europeană.

Măsurile, care au scopul de a combate riscurile asociate cu spălarea banilor și finanțarea terorismului, se află în rezoluția legislativă adoptată de Parlamentul European pe 19 aprilie. Prin această rezoluție a fost aprobată directiva pentru modificarea Directivei (EU) 2015/849 privind prevenirea utilizării sistemului financiar în scopul spălării banilor sau finanțării terorismului (cunoscută ca AMLD IV).

Schimbări relevante pentru industria criptomonedelor

Directiva care va modifica AMLD IV reglementează parțial platformele de schimb de monedă virtuală și a furnizorilor de portofele electronice de monedă virtuală, astfel:

Platformele de schimb de monedă virtuală și furnizorii de portofele electronice de monedă virtuală vor intra sub incidența obligațiilor de combatere a spălării banilor și terorismului și vor trebui să își ajusteze activitatea pentru a îndeplini noile obligații de conformitate.

Platformele de schimb de monedă virtuală și furnizorii de portofele electronice de monedă virtuală vor avea obligația să se înregistreze. Procedura concretă de înregistrare și obligațiile care vor deriva din acest proces se stabilește de fiecare stat membru UE. Având în vedere că obligația de înregistrare a fost reglementată în același articol cu formalitățile de autorizare și înregistrare a caselor de schimb valutar, statele membre ar putea lua în considerare aplicarea unui regim similar și platformelor de schimb de monedă virtuală și furnizorilor de portofele electronice de monedă virtuală.

Monedele virtuale și furnizorii de servicii de portofele electronice vor avea o definiție legală, neutră din punct de vedere tehnologic și care aduce claritate cu privire la modul în care criptomonedele sunt definite în Europa.

Totodată sunt introduse prevederi exprese în legislația europeană privind identificarea electronică și la distanță a clienților.

Articolul integral il poti citi pe hotnews.ro

Related posts

Formularul 088 pentru inregistrarea in scop de TVA va fi eliminat de ANAF. Vezi de cand

Delia Ion

SALARIZARE 2016. Noua lege a salarizarii si grila de salarizare, o piatra de incercare pentru noul ministru al Muncii

Lucy Ionesco

Firmele vor fi obligate sa aiba un departament care sa gestioneze plangerile angajatilor

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult