UE finanteaza 17 proiecte pentru dezvoltarea unor vaccinuri si tratamente menite a combate coronavirusul

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota martie 6, 2020 17:54

UE finanteaza 17 proiecte pentru dezvoltarea unor vaccinuri si tratamente menite a combate coronavirusul

Comisia Europeană finanțează cu circa 47,5 milioane de euro proiecte destinate combaterii epidemiei de coronavirus. Comisia a suplimentat bugetul alocat proiectelor de cercetare pentru găsirea de vaccinuri, tratamente, teste de diagnostic și sisteme medicale care să prevină răspândirea COVID-19.

În ianuarie, Comisia lansase o cerere de propuneri în valoare de 10 milioane de euro, dar Executivul UE a decis să crească suma cu 37,5 milioane de euro pentru cercetări de urgență privind dezvoltarea de vaccinuri, tratamente și metode de diagnostic pentru COVID-19, după ce a primit nu mai puțin de 91 de propuneri.

Suplimentarea a permis selectarea a 17 proiecte care implică 136 de echipe de cercetare din întreaga UE și nu numai, care vor începe să lucreze la dezvoltarea de vaccinuri, noi tratamente, teste de diagnostic și sisteme medicale menite să prevină răspândirea coronavirusului.

Această acțiune face parte din răspunsul coordonat al UE la amenințarea sănătății publice reprezentată de COVID-19, a anunțat vineri Comisia Europeană.

Recomandarile zilei: Autoritatile de la Bucuresti le recomanda romanilor din Italia sa nu vina acasa de Paste pentru ca risca sa intre in carantina

Al optulea caz de coronavirus in Romania. Este vorba de o femeie de 51 ani din Olt 

Coronavirusul din China fenteaza termoscanerele din aeroporturi, cercetatorii britanici au avertizat ca aceste controale vor detecta doar jumatate dintre bolnavi

 

 

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.